Vad är en Showboat?

En Showboat är en vattenskoter utformad som en flytande teater. Showboats ra den inlandsvatten amerikanska Södern och Mellanvästern i över hundra år mellan början av 1800 och mitten av 1900-talet innan uttoning. Intresset för showboats återupplivades i slutet 20th century, och flera företag erbjuder nu Showboat turer längs Mississippi och Ohio floderna, där det ursprungliga showboats förde underhållning till samhällen av alla storlekar. Vissa av dessa turer är i form av kryssningar, medan andra omfattar båtar som dockade under hela showen.

byggdes den första Showboat i Pittsburgh 1831, och brukade bära en flytande teater trupp som utförde en rad pjäser. Melodramer visat evigt populära, men showboats också skisserat vaudeville och andra stilar av teater, och några hade cirkusar i stället för teaterföreställningar. På en Showboat, kunde kasta medlemmar nå samhällen som annars kanske inte skulle kunna uppleva teaterföreställningar, och invånarna i småstäder ofta visat att gälla för att se visas när en Showboat nådde sina stränder.

Moderna showboats är fulländade viktorianska godis i form av två ångbåtar berättelse skovelhjulet som vanligtvis tydligt dekorerade med scrollwork och förgyllning. Historiskt showboats var faktiskt mer som pråmar, dragna av bogserbåtar, snarare än att som drivs av egen ångmaskiner. Båten skulle ha omfattat plats för en scen, boende för besättningen och rösterna och lagring av kostymer, rekvisita och annan nödvändig utrustning. Trupper hade ofta en repertoar av föreställningar de kunde erbjuda, bland annat låtar som de hade utfört i år.

Denna form av underhållning minskade under inbördeskriget i nord och syd var för upptagen med att slåss med varandra för att ta tid för resa teaterföreställningar. Reser på en Showboat skulle också ha varit farliga krafter som kämpade för kontroll av floderna. I slutet av 1860-talet, men återupplivades showboats, och de väl blomstrade under 1940-talet, när gullris , den sista ursprungliga Showboat lades slutligen vila.

Företag som tillgodoser behoven hos turister har återupplivade Showboat tradition. Många resenärer i den amerikanska Södern är mycket intresserade i södra historia, och reser på en Showboat ger människor möjlighet att uppleva en gammal hävd som även inspirerat en egen slang term, "showboating," om människor som infinner sig när flamboyantly och demonstrativt som möjligt för att få andra att uppmärksamma. 1927 musikaliska Showboat refererade också denna teatralisk tradition, och befäste bilden av en skovelhjulet ångbåt i det allmänna medvetandet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.