Vad är en Rail Yard?

En järnväg gård är ett område som används för att organisera och lagra rullande materiel som lok och tågvagnar. Bangårdar återfinns ofta i slutet av en linje, och de är också placerade på strategiska platser längs en järnvägslinje som knutpunkter. Aktivitet i en järnväg gården kan ofta bli förtvivlad, särskilt under perioder av topp användning och bangårdar där flera olika linjer och tåg möta upp.

De flesta bangårdar har en upp gården och ner gård, med varje gård som motsvarar ett visst spår riktning. När tågen förs in på gården, kan de lastas, överföras till andra låtar, eller skuffas in i lager för tillfälliga eller långsiktiga syften. Många bangårdar också ha resurser för grundläggande reparationer, tillsammans med en Roundhouse för lokomotiv lagring och underhåll.

bangårdar har ett komplext nätverk av varvet växlar som används för att ansluta och koppla från olika delar av banan så att tågen kan flyttas runt, tillsammans med underhåll utrustning som kan användas för att bogsera eller tåg tryck och enskilda bilar på plats. Bränslelager för lok är vanliga, och vissa bangårdar bifogas lager anläggningar för olika produkter, så att tågen kan läsas in i järnvägssystemet gården.

Några bangårdar fokus på godstrafik lämna tankfartyg, box bilar, platt bilar och andra typer av rullande materiel som används inom fraktförsändelse. Andra hantera personbilar eller lätta järnvägsfordon, och ibland en blandning av båda är närvarande, eftersom vissa järnvägsföretag använder samma spår för frakt och passagerare. När bilarna kommer till en järnvägs-gården, de är ofta kontrolleras för säkerhet, samt vara rengjorda och säkras så att de kommer att vara klara för användning på nästa etapp av resan. Att arbeta i en järnväg gården kan vara mycket farlig. Tågen är i ständig rörelse, ibland utan förvarning, och nätverket av spåren på gården kan vara svårt att navigera. Kemikalier såsom lösningsmedel och bränslen är också mycket omfattande, och ibland giftiga ämnen transporteras i tankfartyg bilar, som utgör en potentiell risk för förorening om tankfartyg kränks. Rail yard arbetstagare måste också vara fysiskt starka, eftersom de ofta tvingas engagera sig i tunga arbete.

p

tillträde till en järnvägs gården är vanligen begränsad av säkerhetsskäl. Människor som är intresserade av mekanismen i en gård kan ibland låta besök som gäster i utbilda tjänstemän och arbetare gården och några varv järnväg har öppet staket så att folk kan titta på tågen kommer och går.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.