Vad är en Oljekylare?

En oljekylare är en separat, mindre kylare från en motor viktigaste kylaren, som driver en oljeförsörjning till en konsekvent, optimal temperatur. Broady put, olja lägre temperaturer förlänger livslängden för en motor eller överföring. En oljekylare kan spela en viktig roll i arbetet flyter smidigt ett fordon genom splittras värme medan oljetransporter borta från rörliga delar i oljetråget. den optimala temperaturen för olja är mellan 180 och 200 grader Fahrenheit ( 82-93 C). Misslyckanden börjar uppträda när oljan inte kan splittrar sina juveler värme tillräckligt snabbt och stiger förbi denna tröskel. Eftersom det börjar bryta ned, förlorar olja dess smörjande, liksom dess kylning, egenskaper.

Medan en majoritet av bilar inte tillverkade med egenutvecklade kylare motorolja, det finns en stor eftermarknad för dem, och De är vanliga tillbehör i fordon som deltar i bogsering och andra tunga applikationer. Oljekylning kit finns för både motorer och automatiska växellådor. I motorer, olja inte bara fungerar som ett smörjmedel utan också som kylmedel för ett antal delar. En motorns nedre änden, som omfattar delar såsom vevaxel, lager, kamaxel, stänger, och kolvar, kyls endast av motorolja. p

Motor oljekylare design kan delas upp i två typer-slang och fin stil, och staplade-plate design. Tube och fin stil oljekylare är utformade så att oljan cirkulerar genom kylaren linjer-rören. Eftersom oljan cirkulerar, raderna avleda värmen genom fenorna. Den ackumulerade-platta design styrkor olja genom en serie tallrikar, med värme utvinns som luften rör sig över plattorna. Denna mer passiv konstruktion är betydligt mindre effektivt på att kyla olja än rör och fin. En transmissionsolja kylare kan vara avgörande för automatiska växellådor som används på stammen applikationer, eftersom en överföring är smörjande vätska värms upp med varje redskap ändra. Även om inte avgörande för landsvägskörning, där växling minimeras, kan överföring oljekylare förbättras markant prestanda och livslängd av växellådor som utsätts för mycket stress. Överhettad transmissionsolja kan leda till långsammare växlingar, slitna tätningar, lägre körsträcka, och i slutändan för tidigt bortfall.

I ett lager inställning är transmissionsolja kyls som sina insamlade transfers till kallare motorkylvätskans som omger det. För maximal effektivitet, arbetar en oljekylare bäst när den är monterad framför ett bestånd radiator, eftersom det är det föremål för en fri källa av kall luft. Detta i sin tur möjliggör mycket svalare vätska för att återgå till överföring fallet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.