Vad är en Longboat?

Longboats har varit populära sedan vikingatiden. Utan longboats att hitta dem snabbt under hård sjögång, skulle vikingarna aldrig har fått sin awesome rykte som en erövring, havsfolk människor. Longboats var också ofta används av flottor av de ledande europeiska makterna i 17 och 18-talen. De tidiga Viking longboats var djurhud och trä frågor. De var öppna upptill, hade höga sidor och en stor båge. Senare vikingarna lärde sig att använda träplankor i stället för den utsträckta djurhudar och såg det kloka i att lägga till en mast, bogspröt och segel till den allmänna utformningen. Den mast och bogspröt av longboats kunde tas bort vid behov. Detta innebar att om vinden var inte gynnsam för longboats kan navigeras genom rodd med drygt 30 roddare i Longboat. Den Longboat fartyg av vikingarna och senare européerna dagen var oftast dubbel-banked. Single-bankas longboats var jämförelsevis mindre vanliga. Dubbelklicka bankas longboats ryms två roddare enkelt på en rodd bänk och de kan ro en på varje sida. Detta kallas två per omintetgöra . som namnet antyder, longboats är långa i proportioner. Vid tiden för de stora segelfartyg, var longboats de största båtarna ombord på ett havsgående fartyg. Ibland var de nästan hälften av fartygets längd transporterar dem. A 328 fot (100 meter) fartyget skall ha en 164 fot (50 meter) Longboat.

ombord på ett fartyg, det Longboat var bundet antingen fartygets sida eller lagras på fartygets däck. Storleken på longboats sänktes successivt under åren. Longboats i storleksordningen 98 fot (30 meter) eller mindre är mer vanligt idag. Det longboat var en mycket användbar båt på olika sätt. Den användes för fiske och för transport ankare. Den användes också för att färja människor, varor, mat och fat vatten från land till fartyget och tillbaka. Den fungerade som en livbåt vid nödsituationer. var Longboats vanligen hålls laddade med bestämmelser som kan vara bra om det någonsin blivit nödvändigt att överge fartyget. I tider av krig, var utrustade longboats med svivel gevär och kanoner. Besättningar i en väpnad Longboat patrullerade runt fartyget för att skydda den mot fiendens attacker.

I modern tid har Longboat ersatts av motordrivna båtar i flottor. Longboat lägenheter finns dock tillgängliga från segling klubbar eller båtliv företag för båtentusiaster. Longboats används i seglingen program för ungdomar arrangeras av Atlantic Challenge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.