Vad är en Livflotte?

En Livflotte är en del av säkerhetsutrustning som används för att ge akut transport för att få människor bort från ett sjunkande eller hotade fartyg. Livflottar är åtminstone delvis hopfällbara, i motsats till liv båtar, som är fasta. Normalt är livflottar förvaras i deras kollapsade skick, och de måste kontrolleras regelbundet för att bekräfta att de är i gott skick. När människor blir ombord på ett fartyg, bör de göra en vana att fastställa var livflottar är, och ta reda på om de har försetts med en livflotte eller båt i händelse av en nödsituation.

Några livflottar är uppblåsbar. De är gjorda i slitstarkt material och kan ha fäst inflation kapslarna som aktiveras när en flik dras. Denna konstruktion är avsedd att säkerställa att flotten blåses upp snabbt i en nödsituation, och att inflationen är lätt att göra om ingen personal från fartyget finns. Andra livflottar kan ha hopfällbar konstruktioner såsom sidor som vika ner när båten inte används. Förutom att ge ett läge transitplats, Livflotte vanligen också ger skydd så att folk åtminstone delvis skyddade från väder och vind. Moderna livflottar även målsökande beacons, transpondrar plats och andra verktyg som är utformade för att göra dem lättare att hitta, till exempel en hög mast med en flagga som gör Livflotte lätt att upptäcka. Livflottar kan också innehålla ransoner av mat och vatten, lakan väder, och en första-hjälpen-kit. Målet för ett modernt liv flotte är att ge ett rimligt skydd som varar tills folk finns. Tack vare de många säkerhetsfunktioner på plats på livflottar, helst borde människor inte lång tid att vänta. Rescue fartyg och flygplan kan transporteras från närmaste land när en nödsituation signal skickas, och människor kan snabbt vidtas för att säkerheten. Dock är havet en stor plats, och saker går fel, ibland en liftboat drivor flera dagar innan det upptäcks.

Historiskt säkerhetsrutiner på skepp snarare en tillfällighet. Genom tidigt 20th century, var fartygen inte ens skyldig att göra tillräckligt livflottar eller båtar för att anpassa sin maximala kapacitet. Med den sjunkna OCEANÅNGARE RMS Titanic 1912, en säkerhet rörelse uppstod, och fartyg var tvungna att bära livflottar och observera andra säkerhetsrutiner. Denna sjunker också tjänade som drivkraft för Ice Patrol som omfattar Nordatlanten att övervaka villkoren havsisen för säkerheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.