Vad är en Lineupper?

När en kommande trafiksituationen kräver att alla förare att gå samman i ett anvisat körfält eller stänga av vägbanan, två olika drivande personligheter ofta uppstår. En lineupper kommer omedelbart ställning själv i den utsedda körfält för genomgående trafik, medan en sidezoomer kommer att fortsätta att strömma förare tills han når en slutlig nypa punkt. Många sidezoomers räkna om den goda viljan hos en lineupper att tillåta dem att gå samman i rätt fil (er) i sista möjliga tillfälle. En lineupper typ av förare tenderar att förstå den tillfälliga karaktären i de flesta planerade trafik går samman . Så småningom framför dig kommer att komma förbi hinder eller olycksplatsen, och lineupper kommer inte att behöva vara beroende av välvilja från andra att komma i rätt körfält när normala trafikflödet återupptas. Trafikledare och polistjänstemän kraftigt uppmuntra en lineupper drivande filosofi när sammanfogningen köer är korrekt märkta och det finns gott om tid för förarna att fatta ett riktigt beslut.

Förhållandet mellan lineuppers och sidezoomers kan beskrivas som stridsåtgärder på bästa, nästan mordisk i värsta fall. Sidezoomers att lyckas undvika väntar i en ändlös kö till en början, men till slut sin lycka löper ut, i allmänhet vid den sista möjliga sammanfogningen punkt. Trots en rad varningar och möjligheter att slås samman med lineupper befolkningen, några sidezoomers inta en välvillig lineupper bromsar trafiken medan de samman. Inte alla lineuppers är benägna att välvilja dock framför allt de som har tålmodigt väntat på en väldigt lång kö. En ofta utlöser Road Rage inträffar när en aggressiv sidezoomer kör hela vägen till en nypa punkt utan att göra någon ansträngning alls att gå samman i trafiken tidigare. Den lineupper som just kommit till en punkt trafiken nypa kan bli rasande på en sidezoomer som huvudsakligen styrkor hans eller hennes väg till fronten av linjen. Denna frustration över att vara avskuren av en förare som redan har tagit skamlös fördel av en sida körfält kan koka över till fullfjädrad Road Rage under de rätta förhållandena.

Vissa lineuppers kan också anta en passiv-aggressiv strategi För att omintetgöra sidezoomers. En lineupper kan placera sin bil på ett sådant sätt att sidan trafiken huvudsakligen blir blockerad. Varje sidezoomer som utgick ifrån att han eller hon skulle flytta obehindrat till sammanslagningen punkten blir tyvärr fel. Denna typ av lineupper /blockerare fortfarande upprätthåller sin egen position i rätt körfält och samtidigt hålla aggressiva sidezoomers i schack.

En del blivande sidezoomers lär sig tidigt att lineuppers har rätt idé och kommer att göra en ansträngning för att gå samman i de viktigaste körfältet långt innan en nypa punkt. Detta är när en artig lineupper bör tillåta några sidezoomers möjlighet att gå samman ett säkert sätt. En lineupper ska inte känna sig tvungen att ge ett dussin sidezoomers att slå samman sent, men några välmenande förare inte kan förverkliga sina körfält kommer att sluta eller gå samman så abrupt. Vissa lineupper vänlighet längs vägen kan bidra till att förhindra ännu allvarligare trafik snarls längre ner på gatan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.