Vad är en LANDÅ?

En LANDÅ är en typ av vagn avsedd för användning med par hästar. Konstruktionen var mycket på modet genom det sena 19th century, och betraktades ofta som en tjusig vagn vid formella tillfällen, speciellt på sommaren. Med tillkomsten av bil, barouches är relativt sällsynta, men de kan fortfarande ses som används i vissa regioner i världen och vid speciella tillfällen. En hög kvalitet LANDÅ kan också vara en mycket kostsam post, eftersom de bästa som görs och dekorerade för hand.

Flera saker skiljer en LANDÅ från andra vagnar. Liksom många vagnar avsedda för grupper av passagerare och par körning, en LANDÅ har fyra hjul. Vagnen har också två säten som är riktade mot varandra, med passagerare ökat i utrymmet mellan dem att gå in i vagnen, vanligtvis. Föraren sitter utanför på en separat låda, som kan eller inte kan vara skyddade. överst på en LANDÅ är vad som skiljer den, eftersom det är hopfällbara, vilket gör LANDÅ till en huva vagn som kan användas i olika väder. De flesta föredrog människor att åka i en LANDÅ med uppifrån och ner, njuta av varmt och skönt sommarväder och visa upp eleganta plagg. Kunde dock i dåligt väder överst tas upp för skydd, vilket gör den fyrhjuliga vagnen mer ombonad och trevlig att rida i, även om den övre inte helt omsluter LANDÅ. Den moderiktiga fyra hjul på transporten mest pålitliga på sunda vägar, eftersom ojämna vägar och hjulspår skulle kunna bryta axlar eller göra rida ganska obekväm. Tidiga versioner av skjutsen var mycket primitivt indragningar som förmodligen meddelas varje gupp i vägen till passagerarna, även om en modern LANDÅ är vanligtvis konstruerade med mer avancerad teknik. Vilket är fallet med många formella vagnar, finns det oftast en hel del av koppar, trä och skinn på en LANDÅ och sele som måste hållas lysande och i gott skick.

köra LANDÅ väl krävs skicklighet, eftersom det krävs ett par eller flera par hästar. Ju fler par, mer underförstådda sociala status, och mer utmanande vagnen är att hantera. Par hästar av samma ras och storlek, så att de kompletterar varandra, och många föredrar att köra matchade par med samma färg, liksom. Samordna hästarna är krävande, och det antyder en hög grad av tålamod och koncentration på den del av föraren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.