Vad är en Kåpa Hood?

En huva huva oftast beskriver en komplett fabrik utformad församling Automobile huva. Däremot kan ett huva kåpa, en utbytbar term för en kåpa huva, vara anpassade monteras fabriksinstallerad kåpor, vilket gör huven en kåpa huva.

huven på en bil, eller lastbil är oftast finns i främre delen av fordonet, precis framför vindrutan. Det är en stor, platt, gjuten bit av stål, glasfiber eller kompositmaterial som kan höjas för att avslöja motorn under. En kåpa Hood är därför att en bil huva är modifierad med en eller flera luft-skopor, antingen sticker ut från, eller integrerade i huvan. I själva verket är ett "scoop" en annan term för en huva kåpa.

kåpan Hood tillåter luft att tvingas snabbt och direkt i luften inducerare och i sin tur in i förbränningsrummen. Denna process är ofta kallas kåpa induktion. Air är en viktig ingrediens för en korrekt bränsle tändning i utförandet av en förbränningsmotor. Luften blandas med bränsle i motorns förbränningsrum, och sedan antändas. Om ingen luft når förbränningskammaren kommer motorn köras. Ju mer luft som förs till kammaren, desto bättre motorn körs. Seden montering av huva kåpa innebär en betydande förändring av huven. Först lämplig storlek kåpa måste bestämmas. Ett hål skärs sedan i huvan passar, exakt, storleken på kåpa. Kåpan är då sitter över hålet, bifogas huven, och förseglade för att förhindra luftläckage. Det finns flera typer av kåpa huvor, mestadels för att tillfredsställa personliga smak för design och stil. Ju större efterfrågan på luften i en viss motor, desto större the scoop kåpa Hood borde vara. Många bränsle modifierade racerbilar montera stora, braskande krom kåpa huvor som tvingar stora mängder luft i förbränningsrummen. Flesta bil och lastbil huva kåpor på vanlig väg är inte så stora eller utveckla. De är istället tämligen subtil kulor som ger en motor med smärre ändringar nog ytterligare luft induktion att prestera på en något högre topp än fabriksinstallerade motorer.

Hood rökhuvar kan vara tillverkade av stål, glasfiber, eller en sammansatt, som kolfiber. Återigen är detta en fråga om personlig preferens, men ett stål kåpa anses vara den mest hållbara. Ett stål kåpa är också den dyraste, dock, och är ofta mycket svårare att installera. Det material som används för att tillverka den ursprungliga Hood är ofta den avgörande faktorn när man väljer en kåpa huva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.