Vad är en Jump Seat?

Termen "hoppar sits" har flera betydelser, men de flesta människor använder den särskilt skall hänvisas till platser i flygplan som är avsedda för användning av kabinpersonalen och vissa gäster av ett flygbolag. En hoppa säte får placeras i sittbrunnen eller i flygplanets kabin, och som regel betalande passagerare inte får flyga inom hoppa platser. När kabinpersonal som inte är i tjänst flyga i ett hopp plats, kallas detta jumpseating.

Men ursprunget till denna term tiden före uppfinningen av flygplan. "Jump seat" dök först på 1860-talet, att hänvisa till ett fällbart extra plats i vagnarna. När den inte används, kan hoppa sätet prydligt vikas undan. Hoppa platser i vagnarna användes ofta av personalen som pigor och chaufförer, och de fanns ibland på baksidan av vagnen, eller i en riktning som skulle bort ansiktet från de främsta förare och passagerare. När Automobile utvecklades omfattade många biltillverkare hoppa platser i sina konstruktioner, imitera funktioner som används i vagnarna. Sådana hoppa platser skulle kunna ge extra plats för transport av en folkmassa, på exakt samma sätt som modern bil hoppa platser används idag. Som regel kan du hoppa säten i skåpbilar och andra stora bilar, och de är utformade för att vika in i golvet så att de är ur vägen när den inte behövs. Många tillverkare tout deras hoppa platser som en mycket ändamålsenlig design-funktionen gör att förare kan konfigurera om utrymme i sina bilar som behövs. I flygplan finns två typer av hopp platser. Den ena typen finns i cockpit, vanligtvis mot bakväggen så att personen i den inte stör driften av planet. Detta hoppa sätet används för någon som inte är involverad i driften av planet, såsom en besökande pilot, ett flygbolag tjänsteman eller en regeringsföreträdare. På grund av oron för terrorism, tillgång till sittbrunnen hoppa sätet är hårt styrda.

p

Hoppa platser kan också hittas i de viktigaste kabin många flygplan, för användning Flygbesättningens. Flygbesättningen sitta på platser för start och landning, och sedan lägga tillbaka dem för att hålla nödutgångar och gångar tydligt. Genom att ge hoppa platser kan flygbolagen säkerställa att de uppfyller säkerhetskraven för kabinpersonal utan att använda utrymme som kan upptas av betalande passagerare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.