Vad är en Hopper bil?

En hopper bil, ibland historiskt kallad Jimmie, är en typ av bil som används vid transport av gods med järnväg. Dessa bilar är avsedda att transportera bulkvaror kvar i ett löst tillstånd, t. ex. spannmål, kol och socker, bland många andra saker. Flera företag tillverkar Hopper bilar och hantera reparationer och renoveringar på äldre bilar, och ett flertal frakt järnvägar fortsätta att använda dem för transport.

Utformningen av ett Hopper bil tillåter användning av tyngdkraften lossning. Bilen har en sluttande golv och gångjärn öppningar nära botten eller på undersidan. När lossningen dörrarna gick upp, innehållet i tratten bilen rinna ut. Verktyg kallas vibratorer kan användas för att skaka tratten bilen för att uppmuntra innehållet tömma ut helt, utan att lämna efter några fickor eller inlåning. Många hopper bilar har upp till fyra separata fack för last, alla med sina egna lossning dörrar, vilket möjliggör en mycket snabb avlastning eftersom alla fyra dörrar kan öppnas på en gång.

Konstruktionen liknar den i gondol, en annan typ av järnvägen bilar avsedda för löst gods. Däremot gondoler inte nödvändigtvis har sluttande golv, och de kan inte lastas via Hopper dörrar. I stället måste bilen tippas att leverera lasten, eller så måste lossas manuellt, till exempel när en gondol används för att flytta något liknande makt stolpar. Den viktigaste skillnaden mellan tratten rälsbussar och gondolen rälsbussar är att Hopper bilar lossas med hjälp av gravitationskraften. Det är möjligt att hitta omfattas och blottlagda bilar. Vissa laster behöver inte så mycket skydd, då de läggs i ett oskyddat eller öppna Hopper bil. Andra belastningar, som socker, måste skyddas mot väder och vind så att belastningen äventyras inte, i vilket fall en täckt hopper bil ska användas för att försegla lasten inuti så att det inte kan bli vått.

Personalen i godstrafik varven i allmänhet känner till driften av Hopper bilar och kan lugnt lasta och lossa dem. Om det finns särskilda försiktighetsåtgärder med en viss belastning, kan de antecknas på emballaget manifestet eller på den egna bilen, så att människor känner till några frågor som måste lösas vid hantering av lasten. Människor som inte fått med Hopper bilar bör se till att stå klar under lastning och lossning för att minska risken för skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.