Vad är en Försegel?

En Försegel är varje segel som är placerad framför fockmast. Headsails används på många typer av segling hantverk, och en båt kan ha mer än en Försegel, beroende på storlek, rigg, och hur båten är konstruerad för att hanteras. En av de vanligaste typerna av Försegel är en Stagsegelfall, t. ex. en Genua eller focken. Andra typer av flugit segel innan fockmast omfatta spinnakers och gennakers, som används i olika typer av segling villkor. Det är lätt att identifiera en Försegel, även om man inte är en sjöman, eftersom det kommer att tydligt när man tittar på båt eller fartyg. Den fockmast är bara masten som ligger längst fram i båten, vilket betyder att när man ligger här masten, alla segel framför det kan betraktas som ett Försegel. Människor kan notera att beroende på segling planen och de villkor som kan Försegel skall flygas på flera olika sätt.

Liksom andra segel, kan en Försegel vara beslagna eller sänkas när situationen ändras. Justera placeringen av seglen är en viktig del att behålla kontrollen över ett segelfartyg samtidigt dra nytta av rådande förhållanden. Om seglen sätts rätt, kan båten gå på ett bra klipp, medan felaktigt kosan kan hindra utvecklingen eller kan äventyra ett fartyg och besättning. Detta gäller särskilt i stormiga förhållanden, där ordentliga segla förvaltning är viktigt att undvika skador. De material som används för att göra en Försegel kan variera. Duk var historiskt material från val, men idag nylon och andra textilier kan användas. Så länge som tyget är slitstarkt, är det vanligen lämpligt. Headsails kan också vara inredda med färger och mönster, om så önskas, eller vänster vanligt, beroende på smak. Logotyper används ibland på sponsrade fartyg, medan färgat segel får användas på vissa fartyg att skapa mer visuellt intresse eller för att vara trogna historia.

Historiskt stort segling fartyg hålls extra segel, segelduk och annat material för reparationer så att om ett problem uppstått, kan det åtgärdas snabbt. Reparation uppgifter skulle kunna utföras av en specialutbildad besättningsmedlem eller en sjöman, beroende på situationen och storleken på fartyget och besättningen. Det var ofta avgörande för att kunna utföra reparationer snabbt dra fördel av vindarna och andra villkor som kan påverka hur snabbt ett fartyg avslutat en resa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.