Vad är en Flying Boat?

En flygande båt är ett flygplan som är utformad för att lyfta och landa på vatten. Det är en typ av sjö, särskiljas från floatplanes av bristen på pontonerna. På en flygande båt är skrovet av de flygplan som används för att ge bärighet och flotation, även stabiliseringsmedel kan fästas på skrovet eller vingar att hålla flygplan balans i vattnet. Detta skiljer sig från ponton konstruktion, där planet landar på en uppsättning av pontoner som också stabilisera farkosten. Det är nödvändigt att ha ett flygcertifikat för att hantera en flygbåt.

glansdagar den flygande båten var på 1920-talet och 1930-talet då ett antal olika nationer investeras i forskning och utveckling av dessa flygplan. Den flygande båten sågs som en idealisk lösning för långväga resor som transatlantisk resa, och det sågs också som en potentiellt mycket värdefull räddning hantverk. Flygplan designers kunde också se andra användningsområden, såsom Båtluffa i avlägsna ögrupper. En sak om många seglar båtar byggdes i början 20th century är att de var mycket större än landbaserade flygplan som konstruerats på tid. Flygande båtar kan vara stora, eftersom de inte kräver speciella banor, med möjlighet att sätta ned i någon stor mängd vatten. De syftade också stor att bära en stor belastning på bränsle för långa resor, även om de kunde röra sig bredvid ett fartyg för att tanka när det behövs. Flera flygplan företag trodde att den flygande båten framtid luftfarten och distribuerade sina forsknings-och utvecklingsmedel i enlighet med detta. När andra världskriget bröt ut, många regeringar investerat i utvecklingen av flygande båtar för militärt bruk . Dessa flygplan visat sig vara särskilt användbar i Atlanten, där de användes av de allierade till Harry tyska U-båtar. Med krigets slut, dock avtog intresset för flygande båtar och flygplan tillverkare började fokusera på landbaserade flygplan.

Flera företag fortsätter att tillverka flygande båtar och floatplanes som utnyttjas i en mängd olika platser runt om i världen. Många är små flygplan, som används mot exempelvis postutdelning på avlägsna platser, resor längs ön kedjor, och så vidare. Designen har fördrivs i popularitet genom att en landbaserad flygplan, den flygande båten fortfarande har vissa program, och vissa tillverkare har även utvecklat amfibiefordon konstruktioner som kan användas på land eller till havs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.