Vad är en Crank Pin?

Mechanical vevar omvandla linjära rörelser till roterande rörelse eller vice versa. Generellt vevar består av en huvudaxel som roterar, en vev stift som roterar som en planet runt den, och en vev kasta till fast ansluta dem. Handtag eller knoppar på hand-driven vevar kan antingen bestå av veven stift eller snurra fritt på veven stiften. Crank stift oftast parallellt med sina huvudsakliga axlar. För vevar som kan vända genom hela 360 grader, deras vev stift måste kompenseras vid sidan av huvudaxel. p

Cranks finns i arbetet på alla områden i livet där manuell rörelse omvandlas till roterande rörelse. Fiske rullar, manuella vinschar, slipmaskiner kött och trädgård slangvindor all användning vevar att ge människor möjlighet att enkelt skapa kontinuerlig roterande rörelse. Cykel pedaler funktion som vev stift mellan ryttarens fot och pedalarm som driver kedjan. Det finns två typer av vevar. Den första typen är den ständigt roterande veven, t. ex. i motorn vevaxlar eller på cykel, där veven kan kontinuerligt tur mer än 360 grader utan att behöva vända. Det andra är delvis cirkel veven, där hela roterande rörelse huvudaxel kan vara 90 grader eller mindre, som med med Styrsystem eller ventilationen justeringar spjäll. Ibland vev stift funktionen är inte en runda stift eller bult alls. Det kan istället vara en liten pedal. Så är fallet på vissa fordonsprodukter koppling, broms, eller gaspedalen pedaler, där botten av förarens fot rullar på tvären på pedalen som är deprimerad.

Bensin och diesel vevaxlar motorn består vanligtvis av crank pin tidskrifter var omgiven längs vevaxeln med en huvudsaklig betydelse tidskrift. En tidskrift är helt enkelt en del av en axel, medan lagret som pjäs som stödjer tidskriften och gör det möjligt att röra sig smidigt. Vevaxlar är vanligtvis gjutna eller smidda i ett stycke.

Crank stift i bilmotorer kan vara 1,5 till 3 inches i diameter, (38 till 76 mm) och ha massor av ett ton eller mer (990 kg) när kolven trycks ner av Förbränningscykel . De är grunden för att vara helt slät för att lägga fram en lång slityta till kolven vevstake och med knutna till dem. Crank pin tillämpningar i små instrument kan kräva endast 1 ounce (28,3 gram) eller mindre av kraft, och kan ha juvelen lager för att öka sin precision och lång livslängd.

en vev stift får en knappnål, bult eller skruv, eller kan bearbetas i veven som en styck. På den klassiska ånglok som styrde spåren i början till mitten av 1900-talet, veven stift var en del av den stora stora drivhjulen. Långa stålstänger ansluten ångan cylindrarna på vardera sidan om loket till en av dessa hjul. Resten av drivhjulet vev stiften var förbundna genom en enda lång stråle som höll hjulen på varje sida vrida unisont. Vev stift motorer oceangående powered ånga liners kan vara upp till flera meter i diameter (ca ,5 meter) och hjälp fyller 20 fot (6 meter) diameter propellrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.