Vad är en Bullet Train?

En bullet train är en term som används för att beskriva en höghastighetståget persontrafik på järnväg. Ursprung i Japan är snabbtåget kallas så på grund av dess eleganta, aerodynamiska utseende och dess hastighet. Dock är den faktiska japanska ordet för bullet train tågtrafiken Shinkansen , em som när bokstavligen översättas till engelska, betyder "ny stambanorna. "

Allmänna kommunikationer är en viktig av det japanska samhället, såsom topografi önation begränsar mängden tillgängligt och användbart utrymme för vägar. För många japanska, är Mass Transportation deras huvudsakliga transportmedel. Mot bakgrund av detta faktum, föddes den bullet train som en höghastighetsjärnväg som skulle minska restiden mellan Japans storstäder. Den bullet train uppnår hög hastighet med hjälp av en aerodynamisk form och teknik som utformats för att fullt maximera kraften i tåget. Järnvägsspåren för Shinkansen är utvecklad speciellt för höghastighetståg tjänst. Konventionella tåg inte köras på Shinkansen linjer och tåg bullet inte köra på konventionella banor. Detta gör att kula tågen att köra med konstant hög hastighet, utan att behöva minska sina flygfarter för långsammare tåg på spåren. är Spåren inte att gå omkring kullar eller berg. Snarare ett system av tunnlar och viadukter låta tågen gå igenom alla hinder, som hjälper Shinkansen behålla sin höga hastigheter. Det finns ingen järnväg övergångarna på Shinkansen, inga förändringar av höger-sätt och begränsad stopp på tåget sträckan. Den Shinkansen började i Japan i slutet av 1964, som förbinder städerna Tokyo och Osaka. Den ursprungliga tåg reste cirka 125 miles per timme (200 kilometer per timme. ) Detta gjorde de 320 sjömil (550 kilometer) avstånd mellan Tokyo och Osaka som rest i ungefär tre timmar.

Idag Shinkansen består av åtta rader av tjänst under större delen av Japan. Den japanska bullet train idag kan komma upp i hastigheter på upp till 200 miles per timme (322 kilometer per timme) och gör resan mellan Tokyo och Osaka i ungefär två och en halv timme. Eftersom Shinkansen togs i bruk 1964, över sex miljarder passagerare har rest på järnvägen och det har skett några större olyckor.

framgång Shinkansen i Japan uppmuntrat andra länder att utveckla sin egen hög-program snabbtågsförbindelser. Höghastighetståg är nu en fixtur för Mass Transportation i många europeiska och asiatiska länder. Två av de mer anmärkningsvärda höghastighetståg tjänster i Frankrike och Spanien. Den franska Train à Grande Vitesse (TGV) linje anses allmänt vara den mest omfattande höghastighetståg i Europa. TGV började tjänst år 1981 mellan städerna Paris och Lyon. År 2007 omfattade TGV linje över 200 destinationer i hela Frankrike och i närliggande länder som Tyskland, Schweiz och Luxemburg. Det beräknas att från och med 202C TGV har gjort på över 1,3 miljarder passagerare sedan tjänsten startade 1981.

Spanien bullet train, kallad Alta Velocidad Espa? Ola, eller AVE började tjänst år 1992, mellan städerna Sevilla och Madrid. Det har nu expanderat norrut till staden Barcelona och söder om Sevilla till staden Malaga. Spanien planerar en framtida utvidgning av AVE-linjen och denna utökning av AVE slutligen skulle skapa ett större nätverk än det franska TGV linjen.

Andra nationer med höghastighetståget omfatta Förenade kungariket, Tyskland, Italien, Portugal Taiwan och Sydkorea. Kina började utveckla egna bullet train program i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet. Höghastighetståg inleddes i Shanghai 2004 och 2008 trafik mellan Peking och Tianjin invigdes. Kina är nu på att inleda en ambitiös utbyggnad program för att ge snabb service i hela landet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.