Vad är en Bränslefilter?

bilens bränslefilter ligger längs bränsleledningar, antingen i motorrummet eller under bilen av bränsletanken. Det åligger bränslefiltret att fånga stora partiklar i bränslet för att hindra dem från att komma in i motorn. På grund av den oerhörda kraften bakom upp-och-ner rörelser i motorns kolvar, som komprimerar luft /bränsleblandningen så att det kommer att bränna mer effektivt, någon större partiklar i bränslet skulle kunna orsaka allvarliga skador på motorn. Stora partiklar i bränslet har också förmågan att täppa spridare, beröva en cylinder av ädla bränsle och kräver att injektorn rengöras eller bytas ut. Därför bibehålla ett rent bränsle filter är absolut nödvändigt att utförandet av bilens motor.

På grund av skillnaderna i systemen bränslemängd, varje bränslefilter är annorlunda. En carbureted motor, som i huvudsak använder principen om vakuum för att suga bränsle in i motorn, har ett ganska lågt systemtryck bränsle. Bränsle i en carbureted system passerar genom bränsle-resistant gummislangar. Bränslefiltret är gjord av metall eller plast, med ett inlopp röret sticker ut från ena änden och utloppsrör sticker ut från den andra, en slang är fastsatt över varje ände med ett cirkulärt klämma. I en bil med elektronisk bränsleinsprutning, spridarna sprutar bränslet in i varje cylinder. Bränsle i denna typ av system hålls högt tryck med hjälp av en tryckregulator. På grund av högtryckssystem måste bränsleledningar vara av metall. Ibland bränslefiltret i ett högt tryck sprutas bränslet är placerad i ett lågtryck sektion, och kan anslutas till gummi slangar med slangklämmor, ungefär som i en carbureted system. Men bränslefiltret i ett högt tryck sprutas bränslet är normalt utrustad med en gängad montering på varje ände som skruvas in i bränsleledningar på båda sidor.

Vid byte av bränslefilter i bilen, det är ett par försiktighetsåtgärder du behöver ta. Först i en bil med en högtrycks-system kommer du att behöva lätta på trycket innan du kopplar bort bränsleledningar från filtret. I de flesta bilar, kan detta ske genom att ta bort säkringen som styr bränslepumpen, och tomgång bilen tills den får slut på gas. En annan metod som fungerar för vissa bilar är att ta bort gas cap. Kontrollera din butik manualen för mer specifika instruktioner.

För att vara säker på bränslefiltret fungerar korrekt, måste du också vara noga med att placera bränslefiltret så att flödet färdas i rätt riktning. Flesta bränslefilter markera en sida som "i" och den andra som "ute. " Inloppet bör ansluta till bränsleledningar som kommer från bränsletanken under bak i bilen, medan utloppet bör ansluta till bränsleledningar som kan spåras till motorn. Ibland bränslefiltret kommer att ha en annan typ av montering på varje sida, så att den endast kan installeras i en riktning.

Eftersom bränslefilter är en av de viktigaste komponenterna för att skydda motorn från skadliga främmande partiklar, är det viktigt att ersätta den regelbundet. Vissa mekanik rekommenderar byte av bränslefilter varje år under den ordinarie stämma upp, men andra mekanik oense. För att vara på den säkra sidan bör du byta ut bränslefilter minst en gång vartannat år. Din bränslefilter kan behöva tätare uppmärksamhet om du bor i ett särskilt höga föroreningar område, eller om du lägger mer miles på din bil i ett år än vad en vanlig människa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.