Vad är en Bimini Top?

En Bimini-Top är en öppen, kapell-liknande struktur som passar över sittbrunnen på en båt. Den övre är gjord av tyg eller vinyl och erbjuder solskydd. Den Bimini grunden är en metallram som stöder början, det mesta kan fällas ned. Den Bimini-Top skapades på Bahamas ön. Ön Bimini ligger nära kräftans vändkrets och solen är stark större delen av året, båten toppen uppfanns här fungerar som ett parasoll och samtidigt tillåter luften att flöda genom sidorna.

Bimini toppar skiljer sig från Dodgers i att endast toppen är täckt. Dodgers täcka en båt hela sittbrunnen inklusive sidorna. Clear vinyl används för fram-och sidorutor av en Dodger. Eftersom en Bimini-Top är helt öppen med undantag för toppen, men utgör inte vind och skydd som en Dodger täcker inte. Det huvudsakliga syftet med Bimini toppar är att minska solexponering för båtfolket. Den polyester akryltyp med Bimini-Top är ofta den dyraste, men det brukar anses vara den bästa slag för soligt klimat. Polyester Bimini toppar ofta slitstarka och fade-resistant. Bomull Bimini toppar kan läcka och brukar inte vara lika hållbart som polyester akryl blandningar.

Bimini toppar finns i många olika färger. Det finns en rad neutrala färger att välja på såsom tans och gråa, plus svart och vitt. Många olika nyanser av rött, blått, gult, lila, orange och grön finns tillgängliga från subtila till livfulla färger. De flesta båtägare försöka välja en färg som kompletterar accent färgerna på sina båtar. Den metallram som stöder en Bimini-Top nästan alltid silverfärgad. När du beställer en Bimini-Top, en båt ägare först måste ta noggranna mätningar. Även bredden på Bimini topp måste matcha båtens mått exakt, kan höjden oftast anpassas till ägarens inställningar. Exempelvis vissa båtägare vill ha krontaket vara lång nog för människor att stå under, medan andra föredrar Crouching room only.

lägre höjd Bimini toppar ofta används för kraft och båtar skidor. Ett medium höjd början kan arbeta för fiskebåtar och runabouts. En ruanabout är en liten båt som används för allmän idrott användning och korta resor. Tall Bimini toppar brukar passa båtar med däck. Flesta Bimini toppar är enkla att installera och kräver endast några verktyg som en borrmaskin och skruvmejsel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.