Vad är en Banhall?

Ett Banhall är ett område på en järnvägsstation där alla spår och plattformar är täckta med ett tak. Tåg skjul variera i utformning från bokstavlig skjul som ger mer än råolja skydd för att utveckla konstruktioner som är bland de mest fotograferade och filmade byggnader i världen. Waterloo Station i England är ett mycket bra exempel där arkitektonisk estetik och funktion anpassas till varandra för att skapa en symboliska struktur som kan kännas igen av många människor över hela världen tack vare de många gånger det har medverkat i filmer. När järnvägarna utvecklades ursprungligen bestod stationerna i lite mer än en plattform bredvid skenorna där människor kan invänta tåg med deras bagage. Med tiden började stationernas utformning inklusive skydd för personal och passagerare, och så småningom många stationer började uppföra tak som täcker åtminstone en del av spåren och plattform för att ge skydd mot väder och vind under perioder av regn och snö. Tåget skjul få folk att vänta och ombord i komfort.

Bygget av tidigt tåg skjul försvårades avsevärt av behovet av god ventilation. Strukturerna fick ofta vara mycket hög för att rymma höga skorstenar, och de måste ha gott om ventilation så att rök och ånga att fly eller miljön inne i tåget boden skulle ha varit outhärdligt. Eftersom tåg har tekniken förbättrats, har tåget kastar blivit mer slutna, med system för ventilation som inte enbart förlita sig på att ha stora möjligheter till frisk luft.

utforma moderna tåg stall ofta inkluderar faktorer såsom säkerhet, med många nationer är oroat över sårbarhet transport och att vidta åtgärder för att begränsa tillgången till behörig personal och passagerare. Ett tåg byggnad är ofta längre än ett hinder av något slag, med människor som är skyldiga att visa kvitto på innan de kan gå ut på plattformen och tåg. Dessutom tåg kastar måste ha utrymme för indikering av skyltar, allt från plattform nummer för att hjälpa människor att hitta sina tåg till status styrelser uppmärksamma på att inkommande tåg.

Tåg bodar kan byggas av trä, stål och betong. För att hålla miljön inuti behagligt, många har plast och glas fönster som ger naturligt ljus, och en del har åsikter som tillåter människor att titta på annalkande tåg eller titta på närliggande avslöjade plattformar. Vissa innehåller miljöaspekter som gröna tak som syftar till att göra stationen mer miljövänliga vänner och lägga till estetiska intresse för utseende av tåget boden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.