Vad är en Backfire?

Nästan alla har hört talas om en bil slå tillbaka innan. Den backfire används som en del av komedi i filmer och TV-program, som ofta ger ett tjockt täcke av svart rök som ger massor av skratt. Andra människor har varit i närheten när en bil skulle slå tillbaka, ofta häpnadsväckande människor och djur som kan uppleva att de bara har hört ett skott. Sammanfattningsvis är de backfire uppstår när en uppbyggd av gaser i motorn i en körande bil plötsligt antänds och genomdriver i avgassystemet för att skapa en stark högkonjunktur. Här är en del av bakgrunden för hur baktändning uppstår, och vad du ska göra om ditt fordon börjar slå tillbaka. Ibland kallas afterfire, baktändning kan uppstå när en blockering inträffar någonstans inom den förbränningsmotor av något fordonet. Ofta har backfire har ett ursprung i justeringen av förgasaren. Eftersom förgasaren i äldre typ motorer bidrar till att säkerställa en blandning av bensin och luft sköts på rätt sätt, några justeringar som kastar ur balans kan leda till insamling av gas rök inom enheten. Dessutom kan samma slags villkor äga rum i insugningsröret på motorn. Efter några uppbyggd, kommer resultatet att bli en högljudd smäll, ofta följs av ett vrål av rök från avgasrör på bilen. Resultatet kan bli ganska pinsamt, för att inte tala högljudda och irriterande.

Medan några nyare motorer som inte förlitar sig på förgasarna upplever slå tillbaka, är det inte helt ovanlig. Generellt sett är det samma grundprincip om någon form av obalans mellan gas och luft konsumtion som skapar problemet. Normalt kan den moderna mekanikern snabbt elektroniskt skanna motor och avgassystem av fordonet och isolera källan till problemet på nolltid. I vissa fall är att reparera relativt billig och kan utföras utan att bryta sig in i motorn. I andra fall kan det slå tillbaka kan vara ett tecken på ett större problem som bara kommer att förvärras med tiden. Om så är fallet, reparationsarbetet kan vara ganska dyrt, samt tidskrävande.

Det komiska värde backfire kommer inte säkert att fortsätta att roa publik under många år framöver. Dock slår bakut incidensen för de motorer som i dag är betydligt lägre än ens tjugo år sedan. Det är mycket möjligt att inom en generation, det backfire kommer att vara ett minne blott, när det gäller bilar berörs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.