Vad är en Air Scoop?

En luftintag är en bil komponent som ursprungligen finns i flygplan. Den är utformad så att svalare luft utifrån direkt tillgång till en motor för att öka prestanda. Detta sker genom montering av en upphöjd öppning på huven på en bil som gör att omgivande luft rinna direkt in i motorrummet. Dessa skopor kan monteras antingen framåt-eller bakåt-vänd på bilens huv, men måste vara tillräckligt höga för att undvika lager av långsamma luft som finns kvar på karossen när den rör sig. Detta är också känd som gränsskiktet . Den luftintag kan vara dekorativa eller funktionella, med dekorativa sorter som består av en upphöjd plast eller metall montera utan öppning för luft att komma in i bilen. Functional air scoops kan också stängas utåt när bilen är i rörelse, och öppnas med hjälp av antingen en spak eller byta aktiveras av föraren, eller automatiskt, som en följd av ett lufttryck skillnad när bilen reser vid lämplig hastighet. Dessa skopor måste monteras i en högtrycks-område, till exempel nära vindrutan, och kan fästas antingen vänd bort från eller mot vindrutan, eftersom det tryck som uppstår kommer att driva luft i scoop, oavsett vilken riktning den står inför.

Inom bilens motor, kan lufttemperaturen vara 50 ° F (28 ° C) varmare än luften utanför bilen. Denna varma, är inredningen luften mycket mindre täthet än den kalla luften utanför, vilket begränsar motorns prestanda. Den svala luften tas från utsidan av luftintag skall funneled direkt till motorns luftintag så snabbt som möjligt, för att få full nytta av luftens temperatur skillnad.

Problem med ett luftintag kan omfatta ökat buller när motorn är igång, och svårighet värma upp bilen vid kalla temperaturer. Dessutom kan ett intag ösa möjligt skräp eller vatten att komma in i bilmotorn, försämrar prestandan och eventuellt orsaka en motoravstängningen. Ett luftintag kommer ofta vatten kanaler för att mildra detta problem, men de kan vara överbeskattade i ett kraftigt regn, eller om bilen kör genom en stor vattenpöl. Även ett intag luftintag används för att öka bilens prestanda bör användaren ha i åtanke att en sådan kvarstad kommer att öka något dra koefficienten för fordonet, vilket innebär att eventuella prestandavinster måste kompensera denna förlust.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.