Vad är en ÅRKLYKA?

En årtull är en passande på en båt som är konstruerad för att hålla en åra medan den är i bruk. Dessa tillbehör är även känd som oarlocks i vissa regioner i världen. De flesta båtar som drivs med rodd har rowlocks, som kan fastställas i läge eller lös, beroende på vilken typ av hantverk och design. Ett antal funktioner betjänas av en årtull, och lika gammal exempel på båtar kan intyga, har dessa tillbehör funnits under lång tid. En uppenbar funktion årtull är ett passande att hålla en åra på plats medan någon är rodd. Utan ett lås kan raden eller åran glider ur någons grepp eller ILA FRAM över sidan av båten när någon utövar våld mot den. Den årtull lekare, möjliggör för roterande rörelse så att rörelse åran inte hindras av årtull. Roddmaskinen kan ta åran genom ett komplett utbud av rörelse utan att stoppas av årtull, med andra ord.

Rowlocks också fungera som en form av Fulcrum. Centrala teman agera för att föröka mekanisk kraft, som i detta fall skapas genom förflyttning av raden. Med en stödpunkt, kan man göra mer med mindre energiförbrukning, beroende på stödpunkten att intensifiera mekaniskt arbete de lagt i en verksamhet. Rowlocks göra det lättare att ro, och se till att varje årtag räknas, som driver båten. Den mest grundläggande årtull är helt enkelt en U-formad bilaga monterad i en vridbar. Människor slip åran till U och raden normalt. Vissa har en låsning bit som går över U så att årorna inte kommer fram. Popping en åra kan vara mycket besvärligt och det kan allvarligt hindra någon i ett lopp, gör något som kommer att förhindra en sådan olycka viktig på en racing båt. Popping en åra kan också orsaka någon att tappa kontrollen över båten, vilket kan bli ett problem i sjögång.

I en del båtar är rowlocks knutna till relingen . De kan klämma på så att deras ställning kan justeras. I andra fall kan de fäster vid stödben. Olika stilar av båtens funktion olika utföranden när det gäller ÅRTULL läge och placering beroende på hur människor arbetar samtidigt i båten, och det ändamål för vilken båten är utformad. Anpassade installationer kan också göras för särskilda ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.