Vad är bränsleinsprutning?

Många har hört av bränsleinsprutning, och förstå att närvaron av bränsleinsprutningen innebär makt. Fortfarande inte många som vet exakt vad bränsleinsprutning är, och hur det fungerar. Här är några grunderna bränsleinsprutning, inklusive några fakta om olika bränsleinsprutning.

Anledningen till bränsleinsprutningen i motorerna är att avskaffa behovet av förgasare och leverera bränslet direkt in i cylindrarna med i insugningsröret. Detta insugningsröret finns före flaskor i de flesta motorer bränsleinsprutning. Mängden bensin som levereras via denna metod kontrolleras med elektroniska sensorer som ser till att inte mer än rätt belopp tillförs för att tillgodose behovet av ett snabbt. Så länge den elektroniska sensorn fungerar inom området elektronisk bränsleinsprutning system, chanserna för bil-motorn kvävning eller översvämningar är nästan obefintlig. Det finns några varianter på själva komponenterna i bränsleinsprutning. Till exempel kommer throttle body insprutningssystem har faktiskt spridarna finns i gaspedalen kroppen bostäder, där de levererar bränslet till insugningsröret först. Enda system ger bränslet direkt till cylindrarna från en enda injektorn, medan multi-port bränsleinsprutning system kommer att utnyttja en kvot av en injektor för varje cylinder i motorn. Även om det råder viss oenighet om vilken variant av bränsleinsprutningen är effektivare, bara om alla supportrar bränsleinsprutning tro att något av de metoder som kommer att ge en överlägsen bränsle och luft blandningen än att använda en förgasare.

För att säkerställa att bränslet ordentligt blandas med luft och även når förbränningskammaren effektivt, kommer en pump ger tryck på spridarna. Den elektronisk sensor använder trycket i pumpen för att reglera mängden bränsle som sprutas in i cylindrarna vid varje given tidpunkt. Trycket pump direkt svar på hur mycket tryck som gasen, som sedan kommer att engagera elektronisk sensor och säkerställa att pumpen använder rätt mängd tryck att leverera rätt mängd bränsle för att acceleration eller underhåll av önskad hastighet .

Även motorer med bränsleinsprutning tenderar att ha mindre operativa frågor än de som utnyttjar en förgasare, kan processen för att isolera och reparera ett problem bränsleinsprutning bli dyrare. Still, fördelarna med motorns effektivitet, i kombination med ett mer ekonomiskt utnyttjande av bränsle gör bränsleinsprutningssystemet mycket attraktiv för många bil ägare. Som bränsleinsprutning tekniken fortsätter att förfinas, förekomsten av motor problem troligen kommer att minska ännu mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.