Vad är Windsurfing?

Vindsurfing är en vattenlevande sport som kombinerar disciplinerna segling och surfing. Sporten uppstod i Kalifornien på 1960-talet och spred sig snabbt till många regioner i världen därifrån. Idag kan vindsurfare hittas på olika vattenvägar, från öppet hav till inomhusbad, och det finns ett antal tävlingar som specifikt för denna sport, inklusive Arenorna. I den här sporten, människor använder en modifierad surfbräda med en rörlig mast. Flesta vindsurfare utnyttja styrelser som har anpassats för vindsurfing, med olika långa och korta ombord mönster finns för olika typer av verksamheter. Den vindsurfingbräda står upprätt på bordet, som kontrollerar segla på ett uppsving för att fånga vinden och manövrera. Helst finner surfaren en plats med rask vindarna för att få full effekt, men man kan vindsurfa i lugnare miljöer också.

För att bli duktig på att vindsurfa, behöver någon regel att förstå grunderna för både segling och surfing. Seglet fungerar ungefär som att på en segelbåt, som kräver kunskap om hur segel fungerar, och hur man arbetar med vinden att uppnå ett mål, till exempel en viss hastighet eller destination. Stående på en bräda kräver erfarenheter med vatten, och en stor känsla av balans, eftersom det är lätt för vindsurfbrädor, som den kallas, att förlora kontrollen, vilket leder till vindsurfingbräda att falla. Naturligtvis vindsurfare behöver simma så att de är förberedda för olyckor. Detta idrotten också kallas boardsailing eller sailboarding. I en variant kallad kite surfing, använder surfaren en vinge, snarare än en fast mast och segel. Vindsurfare har kapacitet att uppnå mycket höga hastigheter, och att nå avlägsna och intressanta områden som är otillgängliga för vanliga surfare. De kan njuta av vågorna, zip över vattenytan i hög hastighet, eller komplett utmanande kurser slalom som kräver en hög grad av kontroll.

Undervisning i vindsurfing erbjuds i många regioner i världen. Vissa människor börjar inomhus med grunderna, så småningom uppgradera till floder, sjöar, vikar, och det öppna havet. Instruktörer bör kunna ge en omfattande grundkunskaper i surfing och segling metoder att personer utan erfarenhet inom denna disciplin, och de bör också vara säkerhetsmedvetna och gärna information om deras kvalifikationer och erfarenhet. Människor i alla åldrar kan gå vindsurfing, även mycket små barn: om du kan stå, kan du vindsurfing, med lite övning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.