Vad är VIN Etching?

Vehicle Identification Number (VIN) etsning är en teknik som används för att avskräcka tjuvar bil genom att göra bilen mindre attraktiv att stjäla. Det innebär etsning VIN in fönstren i bilen, vilket gör bilen lättare att identifiera och gör det svårare att ta bilen isär och sälja den för delar. Förutom att avskräcka tjuvar, VIN etsning kan också stöd i fordonet återhämtning. För båda dessa skäl är den praxis som rekommenderas av många organisationer brottsbekämpningen. Den VIN finns redan på många platser på ett fordon, inklusive motorn, instrumentpanelen, och dörrskylt. VINS installeras av tillverkaren och de används för att identifiera ett fordon för olika ändamål, att förbättra den högra delen är beställd för reparation av undertecknande upp för bilförsäkring. Som en allmän regel, bildelar som innehåller en Vin är svårare att sälja, eftersom folk ofta utgår från att de är stulna, och som ett resultat av en bil som har genomgått VIN etsning blir mindre värdefullt i ögonen av tjuvar.

Bilglas företag kan erbjuda denna tjänst till sina kunder, och några offentliga organisationer tjänst erbjuder även gratis VIN etsning i sina samhällen. Folk kanske kan ta sina bilar till en polisstation, handelskammare, eller liknande organisation på en bestämd dag för att få gratis etsning från yrkesmän, som specialiserar sig på glas etsning. Dessa händelser är oftast väl annonseras och folk kan också organisera dem, medlemmar i en Neighborhood Watch, kan till exempel välja att hålla ett VIN etsning session för att få människor delaktiga i gruppen och samtidigt förbättra säkerheten grannskapet.

Det är också möjligt att erhålla etsning byggsatser som kan användas hemma. Dessa paket inkluderar en stencil och sura klistra behövs för etch glaset, och de är oftast mycket prisvärd. Folk borde vara försiktiga när de använder ett hem etsning kit, eftersom syran kan vara mycket farlig om den är avsedd att äta genom glas, föreställa sig vad det kan göra att kroppen! Dessa paket varierar i kvalitet, och det är en bra idé att öva med en bit skrot glas såsom ett objektglas innan till etch en bil.

Bilar som har genomgått VIN etsning kan vara berättigade till lägre försäkringspremier. Många försäkringsbolag vilja att aktivt uppmuntra sina kunder att lägga stöldskyddsutrustning och förebyggande åtgärder på fordonet genom att sänka premierna när kunderna vidta dessa åtgärder. Om bilen är stulen, kan den etsade delar stödet i fordonet återvinning samt, vilket gör metoden mycket tilltalande försäkringsgivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.