Vad är Tire Rotation?

Tire rotation är det praxis att byta främre däcken på en bil med ryggen däcken regelbundet. Grundtanken med trötta rotation är att förlänga livslängden på däcken genom att ge jämnare treadwear. Vissa specialty däcktillverkare inte rekommenderar praxis för sina kunder, men de flesta bilägare nytta av en vanlig däck rotation. Några trötta butiker är även en grundläggande tire rotation som en del av deras tjänster. Den främre däcken av en personbil eller lastbil har att utföra flera olika uppgifter. I samband med bakdäcken ger de dragning genom direkt kontakt med vägbanan. Den främre däcken måste också svara för att styra kommandon genom att ändra bilens fart i en eller annan riktning. Resultatet av allt detta friktion är en gradvis förlust av bana. Front tröttar helt enkelt ta mer missbruk än bak dem när bilen är i rörelse.

För att förhindra att de främre däcken från slits ut mycket snabbare än den bakre dem, en periodisk tire rotation blir nödvändig. Experter föreslår ett däck rotation närhelst 7. 500 miles eller 10. 000 km har förflutit. Andra säger att förfarandet bör publiceras omkring varannan oljebyte. Däcken kan också behöva balanseras vid däcket rotation, ett förfarande som ofta ingår i tjänsten i en kommersiell Automotive Center. Några mekaniker kan tyda på en front-end anpassning så bra, eftersom ett dåligt bil kan skapa ännu mer ojämn treadwear.

Bil ägare med några mekaniska kunnande och tillräckligt uttagen kan utföra ett däck rotation hemma. Tricket är att hålla reda på varje däck ursprungliga läge och dess nya destination. Om reservdäck är i gott skick och full-storlek, kan det också ingå i däcket rotation. Processen börjar med stöttning upp hela bilen jämnt med fyra jackstands eller en hydraulisk hiss. När bilen är ordentligt lyft, höger främre däcket ska avlägsnas med en klack skiftnyckel och muskelkraft. Om ett reservdäck ingår i däcket rotation, den lediga bör ersätta den främre högra däcket. Annars bör den högra bakre däcket flyttas till den främre positionen och den ursprungliga höger fram däck bör man i den högra bakre position. Alla lug nötter bör skärpas säkert i ett korsvis mönster för att försäkra en balanserad passform.

Samma förfarande bör följas på vänster sida däcken. Den vänstra främre däcket blir vänster bakre däcket och vänster bakre däcket är nu i främre läge. När alla lug nötter har säkrats och reservdäck förvaras, kan bilen sänkas till marken och testdriven. Om bilen verkar dra åt ett håll eller känner sig vinglig i rörelse, kan däcken måste vara professionellt balanserat och framdelen kan behöva en justering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.