Vad är Tire Dressing?

Tire dressing är en produkt som tillämpas på däck så att de ser blanka, rena och nya. Detaljer butiker och entusiaster bilanvändning tröttna dressing regelbundet, men kritik har uppstått avgifter att vissa typer av däck dressing faktiskt skada däck på lång sikt. Det finns många olika koncept för trötta dressing och två stora kategorier: lösningsmedelsbaserade och vattenbaserade.

Alla förbandsmaterial brukade vara lösningsmedelsbaserade. Lösningsmedelsbaserade produkter är tydliga, ibland blå tonade, och klibbig. De är populära bland folk som vill ha en högblank eller kåtblick till däcket. Flesta däcket dressing produkter på hyllan i din lokala Biltema kommer att lösningsmedelsbaserade. Dessa produkter är inte miljövänliga och kan vara svåra att arbeta med på grund av sin klibbighet. Ett gemensamt bekymmer med lösningsmedelsburen däck dressing är sele Komma på färg på bilen . Slunga uppstår när en bil är i rörelse och trötta dressing flyger bort däcket, brukar landa på rocker paneler eller bakre stänkskärmar. Lösningsmedelsbaserade produkter kan lämna ett märke på färg arbetstillfällen och en del tillverkare säljer produkter för att ta bort däcket dressing från färg, men det bör tas bort omedelbart innan det torkar eller uppsättningar. Eftersom lösningsmedelsbaserade däck dressing är klibbig och lockar till sig damm och smuts och kan ha en tendens att tandköttet upp där översprutning eller överdriven tillämpning bygger. Det är viktigt att rengöra däcken innan man använder en ny kappa av däck dressing, och du kan hitta lösningsmedelsbaserade förbandsmaterial mer problem att rena bort än vattenbaserad förband.

Vattenbaserade däck dressing är mjölkvit, hal stället för klibbigt, och miljövänligt. Många vattenbaserade förbandsmaterial innehåller UV-filter, hjälper till att bevara däcken egna inbyggda solskydd ( kimrök ) blir att utarmat över tiden. Skydda gummi från UV-skador kan teoretiskt bidra till att hålla sidoväggar smidig.

Vattenbaserade däck dressing är känt för sina fina, matt eller satin glans. Vissa tillverkare föreslår skiktning ansökan att bygga ett mer glänsande utseende, om så önskas. Även korrekt tillämpning bör förhindra lyftsele, vattenbaserade dressing skadar inte lack. Eftersom denna dressing inte är klibbig det inte drar till sig damm och smuts och kommer inte tandköttet upp, gör rengöring mellan applikationer på ett kick. Bekvämt kan vatten-baserade däck dressing även tillämpas för gummi stötfångare, vinyl, fönster stripping och andra utsmyckningar gör den mer mångsidig än sin lösningsmedelsbaserade kusin.

Några avgift som använder dressing regelbundet kan blodigel skyddande föreningar och vaxartad olja tillsättas gummi att hålla den från uttorkning och sprickbildning. Lösningsmedelsbaserade förband är riktade som är de skyldiga, men andra faktorer kan också leda till för tidig uttorkning och sprickbildning av däck, inklusive konstant exponering för solljus och element, felaktig inflationen, tygla, du drar och sällan kör. Om du föredrar högglansig av lösningsmedelsbaserade produkter, kan du använda dem ibland snarare än rutinmässigt.

Tire dressing av båda typerna baserade (vatten-och lösningsmedelsbaserade) finns i tre former: aerosol spray, pump, skum och gel. Aerosol tillämpar en trevlig även päls, men tenderar att leda översprutning som kan komma på hjul och färg. Pump sprayer sprejas på en applikator, t. ex. en mjuk pad, svamp, trasa eller mjuk borste, sedan tillämpas på däcket. Skum och gel dressing suddas på. I samtliga fall förbandet bör ingå i sidoväggarna och får torka innan du flyttar fordonet. Om du vill prova tröttna dressing men är oroade över eventuella långsiktiga skador, hålla sig till vatten-baserade lösningar som innehåller UV-filter och brist silikonoljor. Denna typ av dressing är säkert och kan även vara fördelaktigt, även om det inte blir så lätt att hitta så lösningsmedelsbaserade dressing. Målgång kommer att vara en satin matt verser en högblank.

Tire dressing får aldrig användas för att gå eftersom det kan göra slitbanan hala. Detta är särskilt viktigt för motorcyklar. Följ alltid tillverkare riktningar och bära skyddshandskar vid tillämpningen lösningsmedelsbaserade produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.