Vad är Road Rage?

Road Rage omfattar en mängd fientliga handlingar som begåtts av arg eller frustrerad förare från avsiktliga tailgating till fordonstrafik mord. Prevalensen av vägilska har ökat så mycket under det senaste decenniet som psykologer har faktiskt klassificerat det som en psykisk störning. Många förare som är utsatta för plötsliga känsloutbrott eller olämpliga reaktioner är nu sägs lida av intermittent explosiv störning . Inte alla incidenter vägilska kan hänföras till en psykisk störning, dock. Vissa experter tror att förarna lär sig aggressivt beteende genom att bevaka sina föräldrar och tittar på ett flertal exempel på simulerade Road Rage på tv.

Även under de bästa förhållanden, trafiken är stressande verksamhet. Erfarna förare utveckla klara mekanismer för den dagliga kör fel andras, men det finns alltid risken för en allvarlig olycka lurar runt kröken. Drivrutiner bär också ansvaret för att hålla andra passagerare säkert under pendla. Med alla dessa faktorer att beakta, är det lätt att se varför vissa förare kan vara särskilt orolig eller defensivt. Om en annan förare gör något fel eller vårdslös, kan resultatet bli explosiv och okontrollerade reaktioner som vi känner igen som Road Rage. En av de viktigaste frågorna under en vägilska incidenten upptrappning. Om en annan bil skära bort en aggressiv förare vid en vägkorsning, till exempel, kan den förolämpade föraren ropa expletives eller blåsa i sin lur överdrivet. På denna punkt skulle vägilska kunna undvikas om arga föraren drar över att lugna ner ett par minuter eller accepterar att händelsen som en mindre störning. I stället kan han eller hon kan bli ännu mer upprörd och beslutar sig för att straffa den andra föraren. När Road Rage eskalerar, en persons körkort kan bli mera oberäknelig och hänsynslös. Den ilska och frustration åsidosätter tillfälligt gott omdöme och föraren blir konsumeras med begreppen hämnd eller återbetalning. Vissa extrema fall av Road Rage avslutas med fordonstrafiken dråp, misshandel med ett vapen, eller andra fysiska övergrepp.

Många bilskolor lära eleverna defensivt körsätt för att minska antalet och svårighetsgraden av mindre olyckor. Vissa förare misstag defensiv körning med aggressiv körning, vilket kan leda till olyckor på väg raseri. Medan förutse olyckor och förare fel är en god praxis, rör om aggressiv körning ofta upp starka känslor inom förare. En av de bästa sätten att undvika Road Rage är att Ratchet ner aggressiva manövrar under körning. Passerar en långsam bil säkert är en sak, men tailgating följt av ett abrupt körfält förändringar och ökad hastighet är en form av Road Rage. Som en tumregel är att förarna undvika att få i väg samtidigt i mycket känslotillstånd.

Lagar om incidenter vägilska varierar kraftigt från land till land. Många förare som efter för vägilska kan endast laddas med mindre trafik kränkningar såsom underlåtenhet att signal eller fortkörning. Beroende på händelserna, kan vissa belastas med mer allvarliga brott såsom vårdslös eller aggressiv körning. Om det fanns skador på andra förarens fordon eller egendom, ett tvistemål kan också lämnas in. Vissa stater kan faktiskt ta ut en förare med brottet Road Rage, men i extrema fall avgifterna kan fordonstrafik mord eller mordförsök med ett fordon. Eftersom vägilska kan vara en kortvarig fall får föraren inte visar tecken på känslomässig nedskrivningsbehov vid tidpunkten för gripandet.

Experter föreslår det bästa sättet att hantera med Road Rage är att känna igen din nivå av vrede och vidta åtgärder för att svalna innan du återupptar din resa. Bara att stanna bilen för ett par minuter kan vara tillräckligt för att förhindra upptrappning. Vissa kör experter föreslår också att hålla ett laminerat tecken läsning TYVÄRR till hands för tillfällig körning fel. Vissa återhämtar väg ragers säga att en enkel ursäkt eller erkännande av skuld vid tiden för den ursprungliga händelsen skulle ha varit tillräckligt för att förhindra våldsamma upptrappning. Med tanke på antalet dödsfall och skador som orsakas av olyckor vägilska varje år, ett enkelt tecken på ursäkt kan vara ett bra sätt att rädda liv och egendom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.