Vad är Mud däck?

Mud däck är en typ av bil däck som används speciellt för att gå igenom leriga ytor. Ibland kallas mud-terrain däck, dessa däck görs med speciella funktioner för att förbättra deras förmåga att trampa. De kan monteras på många typer av fordon, men oftast ses som truck däck eller alla terrängfordon (ATV) däck. Den främsta kännetecken lera däck är deras stora, förändrade slitbanemönster. Slitbanan på ett bildäck är larv spårutformning som gör att ett däck att gå igenom regn, lera eller andra element utan att förlora greppet om marken. Slitbanan på ett bildäck är ofta huggen i raka eller ojämna linjer, och går många inches eller centimeter djup.

På en lera däck, slitbanan är mycket djupare än vanliga däck. Slitbanan på dessa däck är oftast ses i chunked eller blockerade mönster, för att hjälpa däcken stå emot och hålla mer lera. De är utformade för att gräva i dessa svåra ytor, och klart snabbare, vilket möjliggör mer lera att gå in och sedan ut. som en typ av fordon trötta de är oftast sett på fyra hjul lastbilar drive eller specialfordon. Även kommersiella fordon är i regel inte säljs med lera däck, kan de läggas till som ett alternativ eftermarknad, anpassade eller. De är vanliga på racing och off-roading fordon, och kom särskilt utrustade för de flesta militära fordon. Mud däck är ofta för stora för normala sedan medelstora bilar, och så ses sällan på dem, om inte bilen har ändrats eller upphävts avsevärt.

Mud däck på många fordon ses med stänkskärmar, som är tuffa gummi paneler som hänger från bilen bredvid däcken. På grund av lera flyttat in och ut ur däcken, oavsett om de sitter fast och spinning eller regelbunden motion, det gäller bilen runt däcket tenderar att bli mycket leriga. Den stänkskydd bidrar till att absorbera lera från däck, och håller resten av bilen från att bli igensatt, inklusive insidan av hjulhusen.

På grund av deras kantiga sammansättning kan gyttja däcken biljettpris inte bra på vanlig lägenhet eller torr väg. De ofta inte ger den typ av balans eller stabilitet som krävs för snabb körning på stabila ytor på grund av den stora slitbanan öppningar. Med mindre trötta yta, ger de mindre dragning på plana eller vägar motorväg, och kan orsaka höga ljud på grund av oregelbundna ytor slå i marken och luften visslande genom däcken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.