Vad är Marine One?

Air Force One är kanske en av de mest kända flygplanet någonsin flugit. Det är jumbojet som flyger ordföranden i USA över hela världen och det är berikade med den senaste tekniken för att hålla den säker och trygg. Men innan presidenten har övertagit en resa från Air Force Base i Washington till sin destination, han rider en annan berömd flygplan kallas Marine One. Denna helikopter är oftast ses redovisade ordföranden från gräsmattan från Vita huset till Air Force Base där presidenten styrelser Air Force One, men Marine One har många fler arbetstillfällen än så kort resa.

Like Air Force One, är Marine One endast så kallade när presidenten är ombord. Annars är det bara en VH-3D helikopter (eller dess mindre motsvarighet, VH-60N). Det används för kortare resor som skulle vara betungande för den mycket större Air Force One, och den innehåller mycket mindre bekvämligheter än sin jumbojet motsvarighet. Marine One är ett säkrare transporter logistiskt än en bilkortege, vilket gör det till ett idealiskt val för korta resor till olika platser. Dwight D. Eisenhower var den första amerikanskaTalmannen att använda helikopter för att komma till sitt fritidshus utan att förstöra marken eller flygtrafik.

Marine One reser med presidenten utomlands samt att utnyttjas för kortare resor i andra countries. To inrymma sådana resor kan Marine One tas isär, eller i allt väsentligt lagt sig, ska förvaras på ett större flygplan. Eftersom Marine One bedriver världsledande, måste extrema säkerhetsåtgärder vidtas för att säkerställa ordföranden är säker hela tiden. Marine One flyger aldrig ensam, utan flera identiska helikoptrar flyga med Marine One så att någon tittar upp från marken skulle inte veta vilken helikopter höll ordföranden. De många helikoptrar ändra ställning ofta, och var och en är utrustad med topphemliga, state-of-the-art säkerhetsdetaljer en attack uppstå. The Marine skvadron HMX-1 i uppdrag att driva Marine One. Piloter ombord don't wear flygning dräkter, utan de bär sina Marine Blue Dress enhetlig. Närhelst Marine One detaljer i en ny plats, en beväpnad vakt Marine är där för att hälsa på presidenten, i egenskap av en beväpnad vakt.

Marine One kan också användas för att transportera andra högt uppsatta tjänstemän. När presidentens familj är ombord, är luftfartygets anropssignal ändrats till Marine One Foxtrot att ange extra passagerare. När Vice President åker i en marin helikopter, är det utses Marine Two.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.