Vad är Hypermiling?

gaspriser och oroar sig för miljön ökar, drivrutiner söka vägar att maximera värdet av sin bilens bränsle. Hypermiling är en uppsättning körsätt inriktad mot ökad gas körsträcka och bränsleförbrukning i bilen. Enligt vissa tester, som använder denna taktik kan leda till ökad bränsleeffektivitet på upp till 35%. En av nycklarna till hypermiling behåller ditt fordon på väg utmärkt skick. Däcktryck ska hållas konstant hög, vilket minskar den energi som krävs för att köra bilen. Oljan skall kontrolleras regelbundet och hållas fullt ut för låg nivå märket med låg vikt motorolja. Korrekt hjulinställning och däck balans har också visat sig leda till små minskningar i bränsleförbrukning.

Även om ovanstående tips leder till en något minskad bränsleförbrukning, den största nyckeln till hypermiling använder ditt gas och bryta pedaler så lite som möjligt. När bilen stannade vid rött ljus, är det få noll miles per gallon (mpg). För att maximera din bränsleekonomi, ta lätta på gasen så fort du ser ett rött ljus eller närmar oss en fadd grönt ljus. Genom att på väg att sluta, är din bil använder automatiskt mindre energi. vid acceleration från ett stoppat läge, hypermiling teori möjliggör en stund mellan att lyfta foten från bromsen och tillämpa den på gasen. Om du är i en automatisk bil, kommer bilen kusten sakta framåt på egen hand. Det tar betydligt mer energi för att starta en hisskorg som rör sig från ett fullständigt stopp än att skynda på en redan flytta bilen. Pausa för ett ögonblick tillåter bilen att börja röra sig av egen kraft, och verkligen maximera dess effektivitet. Se dock till att undvika att använda denna taktik på uppåt sluttningar eller i en bil med manuell växellåda. Tester för användning av dessa två taktik, till kusten stoppa, och kort paus, visade en minskning av bränsleförbrukningen på 35,4% i en Ford Land Rover och 27,1% i en Ford Mustang.

Förespråkarna för hypermiling också rekommenderar undvika varje form av aggressiv körning. Även om det kan tyckas att spara tid för att skära tvärs igenom fullsatt Freeway köer för extra utrymme eller baklucka långsam movers, det faktiskt kan minska din bränsleförbrukning. Genom att klämma in ett utrymme för små för din bil, kan du faktiskt lägga till eller skapa trafikstockningar. Om du istället köra med en större kudde framför dig, kan du minska din användning av gas-och bromspedaler, och även hjälpa till att stoppa bränsle-sucking sylt innan de börjar.

Hypermiling är en ny term för en gammal praxis. Redan 1936 finansierade Mobil Oil Corporation den Mobil Economy Run, en drivande händelse innebar att maximera körsträcka kapacitet bilar i vardagliga situationer. Gas ransonering under andra världskriget uppmanade också använda särskilda körkort taktik visat att dra ner på bränsleförbrukningen. Efter kriget, som större bilar blev på modet i Amerika, hypermiling föll ur modet. Med enorma ökningen gaspriset i början av det 21-talet har intresset för taktik hypermiling har åter tillbaka med ännu fler teorier om hur du optimerar bilens effektivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.