Vad är HOV Lanes?

High Beläggning Vehicle (HOV) köer är specialiserade köer upphävas i flera körfält korridorer för användningen av bussar, varubilar och carpools. De är vanliga i många områden med trafikerade motorvägar, och agera för att öka transit effektivitet och för att belöna personer som Carpool eller använda kollektivtrafiken. Vissa kritiker menar att HOV körfält bidra till trafikstockningar, men studier tyder på att öppna HOV köer till allmän användning skulle faktiskt öka trafikstockningar. Med överbelastning ökar i många stora områden längs med stigande bränslekostnader, är HOV körfält i allmänhet ses som en utmärkt idé. finns ett antal namn som används för att hänvisa till en HOV lane, beroende på platsen. Många stater beteckna det som en "Carpool lane", eller ännu oftare som en "Diamond Lane," med hänvisning till den vita diamanter används för att markera HOV köer på många områden. I samtliga fall är det körfält klart åtskilda från trafiken, vanligtvis med hjälp av en solid vit linje, och ibland med en avdelare också. I vissa regioner, HOV köer även förhöjda utöver den reguljära trafiken, eller dirigeras runt områden med särskilt ökända överbelastning.

Lagstiftningen om vem som får köra i en HOV körfält varierar. Normalt måste en Carpool ha två eller fler personer. Bussarna är alltid tillåtet, tillsammans med Carpool skåpbilar. I vissa områden, folk kör hybridbilar eller bilar som använder alternativa bränslen är också tillåtet att använda HOV körfält, så länge som de fäster särskild klistermärken på sina bilar. HOV körfält är tänkta att genomföras med hjälp av trafikpolisen, men polisen är ofta upptagen med överträdelser av hastighetsbegränsningarna och andra trafikfrågor. Som ett resultat av många pendlare använder HOV köer olagligt, trots den betydande kostnad som vanligen följer med kränkningar.

Generellt är HOV körfält endast utses under fasta tider. Utanför dessa tider topp pendla, kan vem som helst använda HOV Lane. Genom att begränsa trafik under rusningstid pendla, kan trafikingenjörer att bussar kommer att finnas kvar på schemat, även om de måste ta itu med överbelastade motorvägarna. Trafikingenjörer tror också att HOV köer är en modell av effektivitet, eftersom de gör fler människor per fordon än andra körfält. Även om en HOV körfält kan se utspritt, fler människor reser faktiskt på det per mil än i andra körfält. Dessutom är en HOV körfält betydligt säkrare att köra på, som en större följande avstånd vanligtvis kvar mellan fordon.

I städer med allvarliga trafikproblem, medborgarna uppmuntras att Carpool och använda kollektivtrafik. Några driftiga områden har även lanserat annonskampanjer som referens förmågan att köra i HOV körfält carpoolers och bussar. Ofta har den kollektivtrafik myndighet för en region en webbplats som också innehåller information om lokala carpools, så att pendlare kan ansluta sig till rider runt i området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.