Vad är Fishtailing?

När den bakre delen av ett fordon eller diabilder flygplan fram och tillbaka, kallas detta fishtailing. Normalt fishtailing är resultatet av en förlust av förarens kontroll, även om det ibland medvetet initieras av stunt förare för att uppnå en önskad effekt. För regelbunden förare kan fishtailing vara mycket farligt, men det är inte alltid ett tecken på dålig körning. Hidden villkor som svart is kan orsaka en ansvarig förare Fishtail även när han eller hon kör perfekt. Generellt fishtailing är vanligare bakhjulsdrift fordon, även framhjulsdrivna bilar undantas inte från detta problem.

Flera saker orsaka fishtailing. Villkor som is, vatten och snö kan orsaka en bil till Fishtail eftersom de minskar dragning på vägbanan, vilket kan orsaka bakhjulen på en bil att glida ur kontroll. Risken för fishtailing ökar även vid höga hastigheter, eller när en förare bromsar mycket plötsligt. I vissa fall kan en bil börja Fishtail när föraren närmar sig en kurva dåligt. Förare som Fishtail avsiktligt brukar försöka förvandla Fishtail i en bild, vilket är fallet med människor som sysslar med drifting. För förare som inte hade för avsikt att Fishtail, kan det vara en skrämmande upplevelse. Hela bilen tenderar att skaka och svaja, och det kommer att glida ur kontroll över vägbanan eftersom bakhjulen har förlorat sin dragkraft. I vissa fall kan en våg av fishtailing orsaka en bil för att vända helt runt, eller det kan starta en bil i ett körfält för mötande trafik. Det är också ibland möjligt att höra gas i tanken skvalpar det också omkring, varför somliga kallar fishtailing "tank slapping. " Om du vill återställa från en Fishtail ska förarna sluta påskynda och styra i riktning mot pallens så gott de kan. Hjulet ska inte yanked eller ryckt, eftersom detta kan orsaka Fishtail att bli värre. För förare som startar fishtailing i trafiken, är det en bra idé att försöka styra skid den sida av vägen så att de inte stack i banan av mötande bilar. Förare bör också undvika kraftig inbromsning, vilket kan göra medar värre.

Helst bör naturligtvis kringgå fishtailing helt och hållet om de har fått utbildning i Stuntkörning och de slutna kör kurser. Om du vet att du kommer att köra på låg friktion vägar, köra långsamt, undvik häftig inbromsning, och turas långsamt, acceleration ut ur svängen för att öka din dragning. Om du bor i en region som är benägen att halka, försöker undvika att köra på morgonen och kvällen, när svarta isen är värst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.