Vad är Diesel Fuel?

Många bilar och båtar, liksom nästan alla arton-hjulingar, drivs med diesel, en oljebaserade bränslen som liknar bensin. Medan en bensin och syre blandningen antänds i motorn cylindern av en gnista från tändstiftet är diesel antänds genom kompression. Kolven i en dieselmotor reser upp på flaskan, komprimera luften. På toppen av stroke, finfördelade diesel som sprutas in i cylindern och antänds av värmen som skapats från friktionen av denna kompression.

Dieselolja är cirka 18% tyngre än bensin och består huvudsakligen av kolväten som sträcker sig från C10 till C24, dvs 10 till 24 kolatomer med olika konfigurationer av väteatomer bifogas kolatomer. Bensin, å andra sidan är oftast i C7 till C11 typ, medan fotogen som används för jet bränsle, är viktad bara mellan diesel och bensin i C12 till C15 sortiment. Ju högre antal kolatomer, desto tyngre produkten. Innan transporten från petroleum destilleriet, kan sammansättningen av diesel ändras av destillering av anläggningen, beroende på latitud destillation anläggningen och väder , särskilt temperaturen vid tidpunkten för destillation. Ju tyngre dieselbränsle tenderar att tjockare, eller stelna i kallt väder, till skillnad från bensin som i huvudsak påverkas av kallare temperaturer.

Även dieselolja är tyngre än gas är det lättare än andra oljebaserade produkter såsom vevhus olja och smörjolja. Med en flampunkt på 120 grader till 160 grader, beroende på vilken metod för destillering, diesel är inte så flyktigt som antingen fotogen och bensin. Gas dock brännskador betydligt renare än oljebaserad diesel.

biodiesel, en diesel som framställs av transesterifiering av vegetabilisk olja eller animaliskt fett, är touted som bränsle for the 21st century. Biodiesel är huvudsakligen reaktion av alkohol med fettsyror för att producera en mono-alkyl ester. Eftersom biodiesel är fortfarande i sin linda, för närvarande används det i en blandning med oljebaserad diesel, trots att det är klassat som bränsle på egen hand. Fram dieselmotor ändring ikapp med biodiesel teknik, biodiesel /Petro-diesel blandning används i dagens konventionella dieselmotorer utan några förändringar som behövs till motorn.

Biodiesel bränsle brinner mycket renare än oljebaserad diesel av den enkla anledningen att den lämnar färre kolväten. Biodiesel avger också mindre koldioxid och är biologiskt nedbrytbart, giftfri, och i princip fri från sulfider och aromater. På grund av dess renare, mindre toxiska egenskaper är biodiesel bränsle miljövänligare än Petro-diesel och även bensin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.