Vad är Bromsbelägg?

Bromsbelägg är de delar av bilens bromssystem som faktiskt ta den värsta stöten av friktionskraften som krävs för att stoppa bilen. I en skiva bromssystem, bromspedal aktiverar ett hydrauliskt linje som pressar bromsok mot rotorer av bilens däck. Bromsbelägg är placerad mellan bromsok och rotorer för att absorbera energi och värme, sedan ge tillräckligt med grepp för att stoppa bilen. En bra analogi för att förstå skivbromsar är ett tio hastighet cykel. Den handtag under ryttarens hand är som bromspedalen i en bil. Som ryttare kramar detta grepp, kablar dra två ledade bitar kallas bromsok tillsammans. Den skjutmått själva kontakta inte fälgen på däcket, men två gummi bitar göra. Dessa gummi skor fungerar i stort som bilindustrin bromsklossar. Den metalliska rim av däcket är i huvudsak en rotor. Friktionen mellan bromsbeläggen och rotor är nyckeln till att stoppa i en skiva bromssystem. Så småningom kommer dock gummi skor av en cykel och bromsbelägg i en bil slits och allvarligt äventyra operatörens säkerhet. var Bromsbelägg ursprungligen gjorts med ekologisk ingredienser som asbest och kol, som hålls samman av en stark harts. Användningen av asbest förbjöds till slut av den amerikanska regeringen, men några icke-metalliska eller organiska bromsklossar fortfarande säljs. Endast fordon som är avsedda för ekologisk bromsbelägg kan använda dem, dock. Samma material som används i skottsäkra västar, Kevlar ®, har ersatt asbest i icke-metalliska bromsklossar.

Mest bromsbelägg som säljs idag anses semi-metallisk . Tillverkarna ofta vakta deras faktiska formler, men i allmänhet semi-metallic bromsbelägg använda koppar, mässing och stål hyvelspån ull innehas tillsammans på ett harts. Eftersom de framför allt metall dessa bromsklossar kan pågå i tusentals miles. Deras största nackdelen för förarna en högre incidens av slipning ljud. Detta är i stort sett oundvikligt, eftersom metall spån måste gnugga mot stål rotorerna varje gång du bromsar. Vissa efter-marknaden är bromsbelägg marknadsförs som tystare än standard semi-metallisk varumärken.

Bromsbelägg ofta har särskilda shims byggts in dem för att medvetet skapa ett skrapande ljud när de tjänat ut, för att varna föraren för att få sina främre bromsbelägg ersättas med snart som möjligt. Om kuddar fortsätter att mala, får utsatta metall till bromsok mejsla ut en kanal i rotorn. Om sådana skador uppstår, måste hela rotorn antingen bytas ut eller vände . Mekanik kan raka av ett tunt lager av metall från rotorn att ta bort mindre grooves. Eftersom nya rotorer är relativt billiga, men många mekanik rekommendera ersätter dem helt. Nya bromsbeläggen kan ersättas inom några timmar, om ägaren har de verktyg och tålamod för att utföra jobbet. Det är viktigt att tillämpa en särskild smörjfett mellan den nya kuddar och bromsok för att undvika en ohygglig skrapande ljud. Calipers kan också behöva justeras för att anpassa tjockleken på nya bromsbelägg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.