Vad är Brake Assist?

Brake Assist är tekniken som är utformad för att sparka i när en förare träffar bromsarna i panik. Studier har visat att när man bromsar i panik, ofta inte bromsar tillräckligt med tryck. Bromsassistans ökar trycket på bromsarna, förkorta stoppsträckan och förbättra säkerheten. Denna säkerhet är konstruerat för att arbeta tillsammans med många andra säkerhetssystem i en bil för att göra körningen säkrare i en mängd olika förutsättningar.

bromsassistanssystem inte fungerar hela tiden, för det mesta, bilen ger föraren möjlighet att bestämma när och hur svår att bromsa. Om emellertid jänkare föraren en foten från gasen och slår igen på bromspedalen, kommer bilen ser detta som panik bromsning och aktivera bromsassistanssystem. Vissa bilar med kollisionsundvikande system kommer faktiskt främsta bromssystemet och även inleda bryta automatiskt för att förhindra en kollision. Det finns flera frågor som bromsassistanssystem är tänkta att lösa. Den första är frågan om långsamma reaktion gånger. Människor är ofta långsamma att reagera när de ser faror, bromsning alltför sent för att förhindra en olycka. Den andra är inte tillräckligt tryck, med en bromsassistanssystem, bromsen tillämpas fullt ut även när någons fot inte tillämpar tillräckligt tryck. Systemet kombinerar vanligtvis med låsningsfria bromsar (ABS) för extra säkerhet.

bromsassistans sig inte kommer att rädda människor från olyckor eller förhindra olyckor. Men det kan bidra till att minska förekomsten av olyckor och att minska antalet allvarliga olyckor. Någon med bromsassistans, kan till exempel peka på baksidan av en bil fast i trafiken i stället för att smälla in i den. Detta skulle innebära att risken för skador minskade kraftigt, vilket gör vägarna säkrare. Skador på bilen kan också minskas också, genom att minimera kraft inverkan.

Den europeiska unionen har i uppdrag att installera bromsassistanssystem av nya fordon, i tron att det ökar säkerheten för förare och på vägarna i allmänhet. Bromsassistans kan också ha rätt folk på raster på sin försäkring, med försäkringsbolaget identifierad som en passiv säkerhet system som kommer att minska ansvar. Folk att betala höga priser för bil försäkring bör definitivt undersöka om rabatter för passiva säkerhetssystem, som försäkringsombud kanske inte alltid tala om sådana rabatter när politik är första skriftlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.