Vad är Botts "Dots?

Botts "prickar höjs markörer som används längs vägarna i hela USA, och särskilt i Kalifornien. De utvecklades av Dr Elbert Dysart Botts, en ingenjör som var anställd vid California Department of Transportation (CalTrans) i mitten av nittonhundratalet. Botts raffinerade designen av markörer samt epoxi som används för att fästa dem, och 1966 blev de standardiserade markörer på vägar i hela Kalifornien.

Utformningen kan vara rund eller fyrkantig, beroende på hur Botts " punkter används, och de kan vara vit, gul, blå eller röd. Markörer används i stället för eller utöver målade linjer i vägen. Reflekterande Botts "prickar är lättare att se på natten än målade linjer, som kan bli skyms av kraftiga regn, dimma, eller lera. Dessutom är det upp trottoaren markörer som används vid så kallade "räfflor", för att uppmärksamma bilisterna på att de är drivande ut ur sina körfält eller från vägen.

White Botts "punkter används som körfält avdelare, avgränsar olika köer på motorvägarna eller kanten av vägen. Den gula versionerna tyder på vägbanan split, vanligen mellan två sätt trafik, medan röda markörer visar att en förare är på väg åt fel håll. Blue Botts "punkter används på vägarna runt brandposter. Trottoaren markörerna kan vara reflekterande eller inte, med icke-reflekterande Botts "prickar som varvas med reflekterande versioner för bättre synlighet.

Behovet av någon form av upphöjda motorvägen markör insåg redan på 1930-talet, och flera olika versioner har utvecklats. Botts "uppfinning var unikt av flera skäl. Den första var det använda materialet, som tidigare motorvägen markörer tenderade att blekna och bryts ned fort. Botts utvecklade också en stark epoxi att fästa markörer på vägen, ett säkert alternativ till spikar, som används för att fästa andra typer av Lane markörer tidigare.

Med tiden kommer epoxi bära slutligen bort, och bilar kommer att rubba Botts "prickar från vägen. Vissa människor har uttryckt oro över säkerheten i Botts "prickar som ett resultat, eftersom de kan kastas i mycket hög hastighet in förbipasserande. CalTrans har svarat på denna fråga genom att forska säkerhet Botts "punkter och eventuella alternativ, men organisationen verkar nöjda med Botts" prickar, och berättar för bilisterna att "de kommer att vara med oss under lång tid. "

I områden med tung snö, Botts" prickar är normalt inte används, eftersom de skulle rubbas av snöplogar. Om de installeras, kommer de att placeras i divots i vägen, så att toppen av markören är i nivå med Plattform så att den inte kommer att störa snöplogar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.