Vad är Bald däck?

Bald däck är däcken som har varit så nedslitna att de har nästan ingen trampa. Eftersom slitbanan är vad hjälper däcken grepp vägen, kan skallig däcken vara extremt farligt. Helst bör däcken bytas ut innan de verkligen skallig, för optimal säkerhet. Kör med bra däck är också lättare, och du kan märka en tydlig förbättring av fordon hantering när du byt slitna däck.

Däck gradvis kommer att bära ner under loppet av rutinmässig användning. Vissa saker kommer att orsaka att däcken slits snabbare, såsom aggressivt körsätt eller styrning och problem med anpassningen. Förenta staternas Department of Transportation rekommenderar att föraren kontrollera att däcken varje månad och innan en lång resa för att se till att däckets mönsterdjup är säker. Dessutom bör bilisterna använder en tryckmätare att kontrollera inflationen nivån på deras däck, som underinflated däck är farliga, särskilt om de har lågt mönsterdjup också. Som en generell regel, däcken är användbara till tire mönsterdjup når 1 /16 av en tum (. 15 centimeter). I USA kan konsumenter ett öre för att bedöma tröttna säkerhet, infoga ett öre mellan slitbanor av däcket, med Lincolns huvud nedåt. Om du kan se toppen av Lincolns huvud, byta däcket. Penny mynt i många andra länder kan användas i stort sett samma sätt. De flesta däcktillverkare visa också Slitagevarnarna, som blir synlig när ett däck behöver bytas.

Termen "Bald däcken är mycket bra, som ett verkligt flintskallig däck verkligen ser flintskallig. De trampar på däcket kommer att framstå som svag spöken, snarare än starkt präglat mönster, och däcket kan ha en aning bleka, grå look. I en bil i gott skick, bör däcken slits jämnt, och om du har en flintskallig däck bör däcket på andra sidan av bilen bli flintskallig också. Om endast ett däck verkar vara skallighet är det ett tecken på att din bil inte kan anpassas på rätt sätt, eller att någon ersättas endast ett däck någon gång, i stället för två, som är standard.

Bald däck är farliga för ett antal anledningar. För det första, den begränsade slitbanan minskar dragning för bilen, vilket kan vara mycket farlig i våt eller isig körförhållanden. Bald däck är också mer sannolikt att misslyckas, speciellt vid hög hastighet, eftersom de är sliten och stressad. Tire blowouts i allmänhet inte speciellt trevligt, och de kan vara dödligt i en körning i hög hastighet miljö.

Förutom den dagliga slitage, kan vissa saker öka graden av skallighet. Körning i hög hastighet tenderar att vara hård på däck, till exempel, liksom felaktig inflation, vilket också kommer att orsaka ojämnt slitage. Hård kurvtagning kan generera ojämnt slitage mönster, och en av de främsta orsakerna är felaktig anpassningen. Anpassningen kan kontrolleras en bil reparationsverkstad, under körning vanor måste ändras eller okunniga om du vill förlänga livet på dina däck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.