Vad är ATV däck?

Alla terrängfordon (ATV) däcken är gjorda för ATV, fyrhjuliga motorcyklar även kallad "fyrhjuliga" eller "Quads. " Färre ATV är trehjuliga trikes, en modell som avbröts under flera år på 80-talet och 90-talet på grund av säkerhetsskäl och är nu mest populära bland entusiaster som föredrar det för sin större manövrerbarhet. ATV däck är stor, chunky, bred-profil däck för att prestera bra i olika vanligast förekommande terräng. Det finns ATV däck för alla typer av terräng, och för allmänt bruk ATV däck. ATV däck som är avsedda för speciella förhållanden, såsom lera eller sand, kommer att prestera bättre i dessa villkor än för allmänt ändamål däck.

ATV mud däck till exempel, har breda radavstånd oregelbunden-slitbanor för maximalt grepp i leriga förhållanden. Den stora platt mellanslag mellan slitbanor tillåter däcket att sjunka ner i det översta lagret av lera ger trampar köp. Medan gyttja däck är utmärkta för leran de inte grepp även i torra spår förhållanden.

Om sanddynerna är mer din stil, men du vill paddla däck. Dessa ATV däck är förmodligen den mest kända typen av trötta på grund av deras sällsamma utseende. Däcken är mjuka och ballong-liknande med bara ett fåtal upp slitbanor löper horisontellt över däcket ansiktet. Den horisontella treads fungerar som paddlar, ger dessa däck deras namn. Paddla däck är speciellt utformade för utmärkt prestanda i sanden, men är inte anpassade för andra terrängförhållanden och kan skadas av trail ridning. Cyklar med paddel däck är oftast trailered direkt till sand.

ATV vinterdäck är släta däck som också har horisontella slitbanor, men i detta fall slitbanemönstret liknar snö-kedjor. Detta mönster gör att däcken grepp även i omvänd och däcket föreningen är mjuk att stanna följsam i is, vilket ger en bättre grepp. Vinterdäck är endast avsedda för användning i snö och is.

Trail ridning är förmodligen en av de mest populära typer av ATV ridning. Normalt trail däck måste kunna ta emot några stenar och lera samt, i huvudsak gör dessa ATV däck allmänt ändamål däck. Men inte alla spår är likadana. I fuktigare områden leden kommer att bli mycket annorlunda än i torktumlaren, öken områden, så det finns många typer av ATV däck att välja mellan i denna kategori.

Trail däck ungefär liknar lera däck men slitbanor packas tätare och är vanligtvis regelbundet mönster. Om villkoren i ditt område snöiga i delar av året eller leriga, välja ATV däck med slitbanor som är lite bredare radavstånd kommer att vara mer tillmötesgående. Om ditt spår ridning sker i solstekta, hårt packad smuts, en stramare mönster i allmänhet bättre. Om villkoren är blandade, kommer något mellan de två ytterligheterna kan passa ditt syfte.

ATV racing är en populär sport med specialdesignade ATV däck för detta ändamål. ATV Racing däcken är bred-profil däck med små, fyrkantiga slitbanor jämnt fördelade. Dessa knölig däcken har normalt trampa längs axeln för mer kurvtagning bita.

Innan du investerar i en bra uppsättning av ATV däck, diskutera din åkstil och villkor med en professionell säljrepresentant för att få bäst passar för dina ändamål. Däck avsedda för den terräng där du kommer att rida kommer inte bara att vara säkrare och bättre resultat, men kommer också att räcka längre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.