Vad Varvsindustrin?

Varvsindustrin är en bransch där folk designa, bygga, testa och reparera fartyg. Denna industri är en av de äldsta yrkena i världen, som man har byggt fartyg och båtar sedan före historisk tid. Ledare inom varvsindustrin inkluderar Japan, Nordkorea och Kina. Motsatsen till varvsindustrin fartyg bryta, där fartyg nedmonteras för återanvändning av komponenterna när de inte längre är sjövärdiga.

Processen för varvsindustrin börjar med konstruktion, där ingenjörer diskutera kundens behov och utveckla ett fartyg som kommer att möta dessa behov. Ingenjörer kan också utveckla generiska mönster för massproduktion, med företag som erbjuder anpassning i fartygets utrustning för att uppfylla kraven. Efter konstruktionen är klar och slutbehandlad, beredningar börja på ett varv för att bygga fartyget. Fartyget börjar ute på torra land, med arbetstagare om kölen och ram och sakta bygga upp fartyget. De kan också börja om inredningsdetaljer, fullborda armatur efter det att fartyget har inletts. När färdig, är fartyget tagits för försök till havs för att bekräfta att det är säkert och att etablera resultatstatistiken. Förutom att ge varvsindustrin tjänster, många varv utför även reparationer, vilket fartyg i torrdockor att inspektera sina skrov och komplett reparationer förutom att rengöra och återställa beslag. Fartyg se användningen hårt under sin livstid, och de kan behöva ses över vid ett flertal tillfällen för att behandla skador som orsakas av slitage, och att träffa nya specifikationer som fastställts av fartygets ägare. Så småningom kommer ett fartyg anses oanvändbart och kommer att skickas ut för att bryta.

Varvsindustrin sysselsätter människor i en rad olika områden, bland annat ingenjörer, rörmokare, elektriker, mekaniker, och manuella arbetare. Det tar vanligtvis rum i närheten av stora hamnar och hamnar för bekvämlighet under fartygets lansering, och att se till att fartyg i bruk kan få tillgång till varvet lätt för reparation och renovering. Några varv fokuserar på speciella tillämpningar, såsom fartyg för marin användning, oljetankfartyg eller kryssningsfartyg, med specialutrustning och personal.

båtbyggeri, ett närbeläget område, omfattar byggandet av mindre båtar. Båtar brukar vara lättare att bygga eftersom de är mindre och inte konstruerade för långa oceangående resor, även om vissa specialiserade båtar kan vara mycket komplexa. Precis som med varvsindustri, det är också ett yrke som syftar till att hantera båtar som har nått slutet av sitt liv, så kallade båten sönder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.