Kan jag Knit on a Plane?

Även om det är fysiskt möjligt att sticka på ett plan, ibland finns det vissa hinder i vägen när det gäller säkerheten på flygplatser. Enligt Transportation Safety Administration (TSA), som övervakar säkerheten på flygplatserna i USA, människor får ta stickning och needlepoint projekt på flygplan, men det finns några varningar. Säkerhetsfunktionärer förbehåller oss även rätten att beslagta någon produkt som de tror kan vara farlig, vilket innebär att stickor och verktyg kan förverkas, även om de är tekniskt tillåtna.

För människor som vill sticka på ett plan, bör rundstickor användas, helst rundstickor med nålar som är mycket korta, att betona avsaknaden av berörda fara. Metal kanyler bör undvikas, med plast och bambu som helst, och trubbig sax eller anpassade flygplan saxar bör tas tillsammans. Hålla stickning verktyg i en klar plastpåse så att de är lätta att undersöka rekommenderas också.

Ur praktisk synvinkel är det en bra idé att ta små projekt att sticka på ett plan, för enkelhetens skull och bekvämligheten för andra passagerare. Det kan också vara en god idé att ha en delvis slutförda projekt på nålar, för att bevisa för flygplatsens säkerhet att avsikten verkligen är att sticka, inte är att ha någon form av attack mot flygplan eller kabinpersonal. Varna säkerhetstjänstemän till att det finns stickor i en uppskjutning på väskan är också en bra idé, så att de inte rädd när påsen går igenom x-ray.

TSA rekommenderar att stickare pack ett frankerat och adresserat kuvert i sitt bagage så att om en officer beslutar att stickning leveranser är inte säkert att ta ett plan kan nålar och andra varor att skickas i stället överlämnas till den säkerhet tjänstemän. Folk kanske väljer att posta sina projekt på nålar, eller att bära en virknål så att projektet kan tas bort nålarna och fortsatte planet medan injektionsnålar är skickas hem.

Eftersom flygplatsens säkerhetskontroll tjänstemän får använda sitt eget omdöme när de bedömer potentiella hot, människor som vill sticka på ett plan skall komma ihåg att svalka dig i diskussioner med tjänstemän. Att bli upprörd eller arg kommer inte att uppnå någonting, och det kan resultera i att vara avstängd från en flygning, om tjänstemannen blir fråga om säkerhet. Flesta skyddsombud är glada att tillåta stickning på ett plan, särskilt när det ligger i händerna på någon som är vänligt, avslappnat och artig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.