Vad servostyrning?

Även känd som drivmedel servostyrningen, är Servostyrning en mekanism som hjälper föraren av en bil för att styra fordonet. I de flesta bilar, bygger det på ett hydrauliskt system för stöd i Tänd fordonets hjul. Servostyrning är standard i nästan alla moderna bilar och lastbilar. Det finns främst två typer av system servostyrning, rack-and-pinion och återcirkulerande bollen. Rack-and-pinion är det system som finns i de flesta fordon. Det återcirkulerande bollen är i stort sett känd som en av de första systemen som skall genomföras i bilar. Dock inte lika utbredd, är det recirkulerande bollen fortfarande i vissa moderna lastbilar.

A rack-and-pinion systemet består av två huvudkomponenter: rack-and-pinion själv och en servostyrning pump. Ligger vinkelrätt bakom hjulen på fordonet, rack-and-pinion är i allmänhet en bit metall rör som är ungefär tre inches i diameter och en meter i längd. Inuti röret finns en platt bit metall som har skurits ned till att omfatta tänder på toppen. I mitten av rack-and-pinion är en rund sigill att sälarna endera sidan av räcket, en i taget. I dessa system är två högtrycks-slangar från styrmekanismen ansluten till båda sidor om centrum Seal. En leder högt tryck hydraulolja från servostyrningen pumpen till styrmekanismen, medan andra låter vätskan rinner tillbaka till pumpen. När ratten vrids åt vänster eller höger, kan styrinrättningen den hydraulvätska övergå till den sidan av racket. Det är det tryck som ger fordonet driva en hjälp genom att trycka tätningen och rack i ena eller det andra. Det recirkulerande bollen är en mindre servostyrningen är monterad på fordonets ram på förarsidan. Detta system består av en gängad axel ca 12 inches lång, förutom en ingående axel som ansluter till den och rattstången. Förutom byggandet fungerar systemet i nästan identiskt sätt som rack-and-pinion. Servostyrning vätska passerar genom styrväxel som stöd föraren vända antingen vänster eller höger.

Samtidigt som nya typer av servostyrning har dykt upp, kärnan i de flesta system är pumpen, kompletterat av ett bälte som drivs av fordonets motor. Även de äldre recirkulerande bollen system lånar pumpens begreppet rörliga högtrycks-vätska och tillbaka. På grund av det faktum att slangarna flyttar vätskan är mottagliga för att utveckla läckor, är förare uppmuntras till att de kontrolleras av en bilmekaniker vid varje oljebyte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.