Vad är startkablar?

bilens batteri är utformad för att utföra en uppgift väl, och det är att driva en elektrisk startmotor när tändningen är påslagen. När en bil startar, en elektrisk generator som kallas en generator tar ansvar för de flesta av bilens elektriska behov, inklusive ladda batteriet för framtiden börjar. Om på batteriet blir för låg för att slå på startmotorn, får föraren måste använda ett extra batteri för att ge ytterligare effekt. De kablar som används för att ansluta extra batteri till de döda batteriet kallas startkablar , eftersom de gör att elektrisk ström för att "hoppa" från ett batteri till en annan.

startkablar är isolerade längder tunga spårvidd tråd som har stora fjädrande alligator clips på varje ände. Två klipp är oftast märkta "positiva" med hjälp av röda isolering och märken plus (+), medan de andra två klippen har svarta isolering och "negativa" märken (-). Detta är en mycket viktig benämning, eftersom de positiva klämmorna på varje ände av startkablar endast bör knytas till positiva terminalerna på batterier, och de negativa klämmor endast bör knytas till negativa post eller jordade område på motorblocket.

För att kunna använda startkablar på ett säkert sätt, de två batterierna behöver ligga i omedelbar närhet av varandra, vilket vanligen innebär manövrerande andra fordon end-to-end eller sida vid sida med fordonet som innehåller döda batteriet. Startkablar kan vara 10 meter eller längre, men klämmorna måste sitta säkert på batteriet tjänster i syfte att få den bästa anslutningen. När batterierna är rätt placerade, kan föraren börja fästa startkablar att båda fordonen.

startkablar huvudsak dra ström från ett batteri och mata den stadigt på en uncharged batteri. Föraren bör ha någon positiv klämma och fästa den säkert till den positiva tjänsten som "bra" batteriet. Motsvarande positiva klämma bör då knytas till de "dåliga" batteriet. Den negativa klämma på samma slutet av startkablar som det första positiva klämman bör då knytas till den negativa posten som "bra" batteriet. Vid denna punkt återstående negativa klämman aldrig skulle komma i kontakt med positiva klämmor, eftersom det skulle fylla en krets och skapa gnistor. Den sista negativa klämma bör knytas till en bit metall anslutna till motorblocket men bort från batteriet för att undvika gnistor. Nu när startkablar har ordentligt fast, kan en förare starta "bra" bil, som skickar ström från både generatorn och batteriet via startkablar och till de "dåliga" batteriet. Denna uppladdning process kan ta flera minuter, eftersom bilbatterier använda en kemisk process för att generera sin makt. Efter en viss tid har förflutit, en förare då kan försöka starta "dåliga" bilen genom att vrida på tändningen. Om batteriet har återfått tillräckligt med ström eller kraften från det andra batteriet är tillräckligt, bör motorn vända och generatorn ska börja ladda batteriet igen. Om detta inte sker vid det första försöket, kan batteriet behöva mer tid för att bygga upp en avgift. När bilen har startat, den startkablar bör tas bort i omvänd ordning. Den negativa klämma på "dåliga" bil ska tas bort först, sedan de negativa klämma på "bra" bil. Den positiva klämma på "dåliga" bil tas bort nästa, följt av den positiva klämma på "bra" bil. De hoppade bilens motor bör tillåtas gå på tomgång i flera minuter för att kontrollera att batteriet har laddats tillräckligt för att hantera en omstart vid behov. Många förare som har sina bilar hoppa igång lämnar motorn igång tills de har nått sin destination eller en reparationsverkstad.

startkablar är relativt billiga och bör förvaras i bilens koffert för användning i nödsituationer. Om bilen går sönder på en isolerad vägsträckan, med en uppsättning av startkablar kan vara skillnaden mellan en snabb skjuts och en lång väntan på en förstörare eller bärgningsbil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.