Vad är spridare?

Enkelt uttryckt, bränsleinsprutningar leverera bränsle i motorns brännkammare som ska brännas. Bränsleinsprutningar har nu helt ersatt förgasare, som användes för bränsletillförsel i många år. Medan förgasare huvudsakligen använda vakuum för att dra bränsle in i motorns brännkammare, spridare är en del av ett datoriserat system som sprutar bränsle i förbränningsrummen med jämna mellanrum. Det finns flera olika typer av elektronisk bränsleinsprutning . Den enklaste slag kallas throttle body-injektion. En throttle body insprutare fungerar huvudsakligen som en datoriserad förgasaren, med en INSPRUTARE som levererar bränsle till alla förbränningsrummen. Gasspjället body injektor tenderar att likna en förgasare, eftersom båda är placerad ovanpå motorn och är inställd för att leverera bränsle till alla cylindrar. En mer avancerad typ av elektronisk insprutning har ett separat bränsle injektor för varje cylinder, denna typ av bränsletillförsel systemet kallas multi-port bränsleinsprutning. Med en multi-port setup, alla bränsleinsprutningar spray bränsle på samma gång, även om flaskorna inte alla bränder på samma gång. Av denna anledning är den mest avancerade typen av elektronisk bränsleinsprutning sekventiella multi-port bränsleinsprutning, vilket orsakar varje spridare att spraya omedelbart före den aktuella cylinder bränder. Därför kommer föraren av en bil med sekventiell multi-port bränsleinsprutning få ett snabbare svar när han eller hon våningar gasen, eftersom bränsletillförsel systemet inte behöver avsluta en revolution av motorn innan den kan öka frekvens av bränsletillförsel.

Elektronisk bränsleinsprutning är ett komplicerat system, bestående av mer än bara spridare. En dator övervakar hela systemet, att bestämma när spridarna spray och hur mycket bränsle som levereras. Ett antal givare skicka viktig information tillbaka till datorn för att kunna behandlas. Till exempel, övervakar trottelpositionsgivarens där gasen, som också kallas gasspjället är placeras, ju längre ner gaspedalen trycks, desto snabbare motorn går, och oftare spridare måste spray. En annan sensor, oxygen sensor övervakar halter av oförbrända bränsle i avgaserna, om alltför mycket bränsle som passerar utan att brännas, berättar sensorn datorn att motorn är igång för mycket, och datorn talar om för spridare att spraya mindre bränsle vid varje rotation.

Även elektronisk bränsleinsprutning är mycket mer komplicerad och kräver mer datoriseringen än förgasare, är bränsletillförsel också mycket tydligare. Bränsleinsprutningar gör det möjligt att skydda vår luft och bevara gas genom att förhindra onödig bränsle från dumpas in i bilens motor. Spridare ger även bilar bättre effekt och acceleration, liksom risken för prestanda makten huvudsak omprogrammering av datorn eller öka nivåerna bränsletryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.