Vad är smidda hjul?

smidda hjul är starka, tät, men mycket lätta hjul som högpresterande bil entusiaster använder för sina bilar nästan uteslutande. Termen "falska" avser att göra en lättmetallfälg genom att tvinga en rå block av metall i en form med extrema tryck. Smide är en dyr, multi-steg process.

De flesta av aluminiumfälgar på marknaden är i ett stycke gjutna hjul, inte smidda hjul. Skillnaden mellan de två processerna är att gjutning innebär placera flytande aluminium i en form. Eftersom aluminium kyler är det formas till ett hjul. Det finns flera olika sätt att åstadkomma detta, bland annat allvar gjutning och låg pressgjutning. Den största fördelen med smidda hjul över rösterna hjul är vikten. För att förstå fördelarna med lättare hjul, är det nödvändigt att förstå skillnaden mellan "fjädrande vikt" och "ofjädrad vikt" i förhållande till ditt fordon. Fjädrade vikt stöds av fjädring, inklusive transmission, motor och chassi. Å andra sidan hänvisar ofjädrad vikt till allt annat, inklusive suspensionssystemet och komponenter fäst vid den. Ytskador på vägarna plats kraft den ofjädrade vikten, som sedan reagerar med sina egna rörelser. Ju mindre ofjädrad vikt i ett fordon, desto mindre påverkas av väg och andra yttre påfrestningar.

Minska ofjädrade vikten ökar fordonets prestanda och enklaste platsen att göra detta är i hjulet för fordonet. Fordonet hantering och manövrerbarhet ökar, inklusive snabbare bryta och tider acceleration. Lättare hjulen kommer också att minska på slitaget på bilens däck samt öka bilens bränsleeffektivitet. Eftersom smidda hjul är betydligt lättare än de flesta rösterna hjul, kan alla dessa fördelar uppnås genom att ersätta gjutna hjul.

smidda hjul också ha andra fördelar. Smidda hjul idrotten en högre täthet av kristallkorn gjutna hjul. Cast hjul tenderar att vara mer porös än smidda hjul. Detta innebär att ett förfalskat hjul kommer att hålla en polerad glans längre än en lika polerad gjutna hjul. De är också upp till 300 gånger starkare än gjutna hjul och kan ta mer skada samtidigt som varar en längre tid.

smidda hjul är en favorit bland entusiaster hög prestanda fordon. Dessa experter och entusiaster som söker att få ut det mesta av sina fordon. De flesta av dessa entusiaster anser att det inte finns något pris för högt för den utrustning som hjälper dem att göra det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.