Vad är sjömils?

En nautisk mil är en måttenhet som används inom flyget och sjöfarten. Vissa människor föredrar också att hänvisa till en nautisk mil som en sjömil, sjö-enhet, eller till sjöss enhet, i en hänvisning till den maritima användningen av mätningen. När hastigheten ges i nautiska miles, är den korrekta termen "knutar" som i "fartyget färdades i 23 knop," som anger att fartyget rör sig med en hastighet av 23 nautiska miles per timme.

Tekniskt sett är en nautisk mil lika med längden på en minut i en stor cirkel. Om detta uttalande har fått dig att blinka ilsket i förvirring, tänk på jorden som en stor orange. Om du skär den orange på mitten längs mitten, eller ekvatorn, har du tudelas den orangefärgade längs en av sina "stora cirklar. " Det finns många andra stora cirklar, som en stor cirkel är en linje runt ett område som kan spåras till cut området exakt på mitten. Det är 360 grader i en stor cirkel, och varje grad kan ytterligare delas upp i 60 minuter, ibland kallad bågminuter. Därför bör åtgärder jorden 21. 600 nautical miles runt ekvatorn.

Efter omfattande internationella debatten har man enats om att en nautisk mil är lika med 6. 076 meter (1. 852 meter). Internationell överenskommelse om mätning av en nautisk mil är viktigt, eftersom många fördrag och avtal omfattar nautiska miles som en måttenhet. Dessutom säkerställer den smidig navigering mellan olika nationer, vilket är särskilt viktigt för stora handelspartner. Som ett resultat, är en nautisk mil erkänd inom ramen kallas International System of Units (SI), som är ett mätsystem som har klart definierade och godkännas av de flesta länder i världen.

Användning av nautiska miles varierar runt om i världen. Eftersom en nautisk mil är inte tekniskt ett SI-mått, vissa nationer föredrar att använda avstånd som är erkända inom ramen för detta system, som föredrar metersystemet som meter och kilometer till mätningar som inches och fötter. I vissa regioner är den nautiska mil kraftigt användas och förstås av sjöfolk, medan andra områden kan avstånden anges i andra mätningar, särskilt när ett internationellt team samarbetar i ett projekt.

För alla som är döende att känna till ursprunget "knut" som en term för en enhet på hastighet i sjöfarten, ordet är nära knuten till teknik seglare användas till att anställa för att mäta deras hastighet. Ett vägt linje skulle kastas ut från ett fartyg av en sjöman och en annan höll en timer. Knop i linje skulle placeras på exakt längder, så att sjömannen kunde räkna bort knutarna att räkna ut hur långt fartyget hade färdats i en viss tid, vanligtvis 30 sekunder. Detta mått kan extrapoleras till en uppskattning av den totala hastigheten på fartyget, och samtidigt mer exakt navigeringsverktyg som är fallet idag, "knop" för hastighet fortsätter att användas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.