Vad är kuggstångsdrivna?

Kuggstångsstyrning styrningen är precis vad det låter som-ett rack och en pinion. Racket är en platt, räfflad bar som sträcker sig horisontellt över botten av motorrummet, som förbinder vänster och höger framhjul till varandra. Racket är kopplade till hjulen via inre och yttre slips länkhuvuden. Den pinion består av en växel i slutet av rattstången, som ansluts till racket via vertikala spår, eller tänder på rack. När pinion roterar, flyttar det racket från sida till sida, kontrollera riktningen på hjulen. Huvudsak när du vrider ratten åt vänster, vänder pinion också till vänster, som i sin tur driver racket till höger. Detta driver på baksidan av höger trötta ut och drar baksidan av vänster förtröttas i, så att hjulen punkten till höger. Motsatsen sker när du vrider ratten åt vänster.

Power kuggstångsdrivna, vilket är en mycket vanlig typ av servostyrning som används i dagens fordon fungerar i stort sett samma sätt. Tekniskt sett är det inte helt Servostyrning, men makt servostyrningen, som kuggstångsdrivna är helt enkelt hjälp av servostyrning pumpen. I huvudsak biträder tryck hydraulvätska den pinion i flyttar racket och tillbaka, vilket gör det lättare för föraren att vrida ratten. är en annan typ av servostyrning kallas recirkulerande boll styrning. Detta är ett mycket mer komplicerat system med en snäckväxel i stället för en pinion, och en Pitman arm och dagdrivare arm att göra jobbet i racket. Eftersom bollen recirkulerande system har mer delar och kopplingar, har det också fler som kan gå fel.

Kuggstångsstyrning styrningen är den vanligaste styrsystemet som används i dagens fordon. En av fördelarna med kuggstångsdrivna är att det är ett enkelt system, vilket innebär att det finns färre delar att fungera eller behöver repareras. En annan fördel är att de principer som används i denna typ av system är lätt modifierade för användning i en makt kuggstångsdrivna system.

Kuggstångsstyrning styrningen är möjligt om huruvida inte att det är makt hjälp, eftersom den möjliggör en hög styrutväxling. Ju högre styrutväxling, ju längre du vrider ratten för att få hjulen att vända, vilket minskar mängden kraft som behövs för att sätta på hjulen. Som ett resultat, genom att använda en högre styrutväxling, kan biltillverkarna gör det enkelt att vrida ratten, även utan servostyrning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.