Vad är järnvägen?

Järnvägstransporter är processen att överföra eller transportera människor, boskap och allmänt gods med ett fordon som monteras på ett tåg. Den vanligaste formen av järnvägstransporter är allmänt känd som en järnväg eller järnväg. En av de äldre former av fortskaffningsmedel, fortsätter järnvägstransporter för gods och människor, att vara en lönsam och pålitlig form att gå från en utgångspunkt till en destination i dagens värld.

Historiker inte alltid komma överens om de exakta orsakerna till järnvägstransporter. Vissa betraktar tidigt fordon som innebar någon form av hjul enhet monterad på ett system av trä skenor som föregångare till moderna järnvägstransporter. I denna ansökan, skall rätten att flytta anordningen härrör från människor eller djur dra fordonet upp och ner serien spår.

Andra uppfatta den verkliga historien om järnvägstransporter som börjar med utvecklingen av ångmaskinen. Med ångmaskinen kom idealet att skapa en transport som skulle flytta med hjälp av ånga under tryck för att sätta hjulen på enheten. För att denna typ av järnvägstransporter till funktion, metall spår har fastställts och i samband med tungt trä band på undersidan av spåret. Banden höll två skenor i korrekt positionering och bidrog till att göra lok mer stabilt när det rör sig längs spåret systemet. skapades i slutet 18th century, var ångmaskinen en viktig faktor i den industriella revolutionen på 19th century. Med tiden blev järnvägstransport mycket populära inte bara för transport av djur och olika typer av varor, men även för transport av människor. Utan tvekan spelat järnvägstransporter en stor roll i utbyggnaden av USA under hela 19th century, särskilt efter slutförandet av ett större projekt för att koppla på västkusten med ostkusten genom järnväg. Från 1869 på, drevs de västerut migration genom användning av järnvägstransport, en mycket mer effektiv metod än att använda hästdragna vagnar eller stagecoaches.

Järnväg biltransporter fortsatt att utvecklas under den första halvan av det 20th århundradet. Ytterligare förbättringar tillåtet ångmaskinen som sköter transporten av fler varor och fler människor. Järnvägar förbättrades med genomförandet av elektriska överföringen för att öka det ånglok. Järnvägstransporter hade blivit så populär att till och med införandet av privata motorfordon kunde inte dämpa allmänhetens entusiasm för resande med tåg. Samtidigt förblev järnvägar de viktigaste medlen för att förmedla varor i många nationer.

Även om skapandet av diesel förflyttning efter andra världskriget bidrog till att järnvägstrafiken skall vara ett hållbart alternativ, började andra former av transport till skuren i användningen av järnvägen för transport av både människor och varor som tillverkats. Förbättrad väg system som användning av de långa lastbilar mycket billigare och snabbare, så åkeriföretag företag att direkt konkurrera med järnvägarna. Bussbolag tog också fördel av bättre vägar och började springa landsomfattande rutter, gör att människor kan ta långa turer på relativt billiga priser. Persontrafiken flygbolagen var mycket mer gemensamt med 1950-talet och nämns ofta som orsak till minskningen i persontrafiken på järnvägarna i ett antal länder.

Även om det fanns de som förutspådde nedläggningen av järnvägstransporter, denna form av transporter fortsätter att fungera. Under senare år har större järnvägslinjer hittat sätt att konkurrera med andra former av marktransport. I vissa fall, järnvägar interline med andra transport-alternativ som en del av ett övergripande transport paket. Skapandet av ljus järnvägstransporter som ger snabb överföring till och från ett begränsat antal platser har också visat sig vara ett lönsamt alternativ till att flyga eller köra i vissa fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.