Vad är hastighetsmätare?

hastighetsmätare är enheten i ett fordon som mäter och visar hastighet, och är viktigt för säkerheten ändamål för vägar och motorvägar runt om i världen. Hastighetsmätaren på en bil, lastbil eller motorcykel berättar föraren hur fort fordonet rör sig vid en viss tidpunkt som omedelbart mäta hastigheten på marken. Enheten är nu digitalt på många fordon, och tar olika inkarnationer som motorcykeln hastighetsmätaren eller cykla hastighetsmätare.

Även hastighetsmätaren kom att ses som standard i slutet av 20-talet, den enhet behövdes inte på fordon i början av 1900-talet. Bilen hastighetsmätare blev standard 1910, fortfarande i barndom bilindustrin, och har varit en stöttepelare sedan dess. De regelbundna hastighetsmätare och motorcykel hastighetsmätare har både underhålls uthållighet på instrumentbrädan i fordonet och placeras inom klart synhåll för föraren.

Många av dessa produkter ligger alldeles bakom ratten på bilen, och kan läsas med en snabb blick ner från vägen. Vissa är digitala och kan läsas med två eller tre siffror återspeglar din hastighet, medan andra kräver en roterande armen som en klocka. På de flesta bilar, armen flyttar från låg hastighet till vänster för att högre hastigheter till höger. Många av dessa hastighetsmätare speglar hastigheter från noll miles per timme till så högt som 140 miles (225 km) i timmen, medan andra slutar runt säker gräns på 90 miles (145 km) i timmen.

uppfanns i 1888 av den kroatiska vetenskapsmannen Josip Belusic och första kallas velocimeter har hastighetsmätaren setts på flera andra former av transporter också. Den digitala hastighetsmätaren på ett flygplan kallas fartmätare, medan den på en båt kallas gropen log.

Hastighetsmätare har ett fel tolerans på cirka 10% som bilen och enheten både ålder. Anordningen läses av en flexibel kabel som är ansluten till bilens växellåda, vilket visar hur snabbt fordonet är i rörelse. Nyare elektronisk hastighetsmätare är försedda med magneter och fält sensorer till kardanaxeln leverera till föraren hastigheten på fordonet. Även om cyklar, hastighetsmätare mäta tiden mellan revolutionerna hjulet att tala om ryttaren hur fort de går.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.