Vad är flytdockor?

Flytdockor är flytande plattformar som stöds av pontoner, även känd som vertikala stolparna, som är förankrat i flodbädden. För bättre stöd, större flytdockor skryta ibland en ramp, antingen fast eller monteras på rullband, som vilar på stranden. används ofta i privata hamnar och marinor, simning områden och bryggor landning, flytdockor kan konstrueras från en mängd olika material, bland annat timmer och Styrofoam /polyeten kombinationer, modulära aluminium, rostfritt stål och galvaniserat stål . Vissa företag experimenterar med alternativa material, såsom plast, betong och glasfiber, men trä är material av val eftersom det är relativt billiga och enklare att installera och underhålla. Halkskydd lacker och räcken kan läggas till för ökad säkerhet, och många företag erbjuder nu flytdockor i en mängd olika färger och lacker för att passa alla stilar och dekoration. I vatten som fryser under vintern, flytdockor kan enkelt tas bort för att undvika skador på konstruktionen.

Flytdockor är självnivellerande, vilket innebär att de kan anpassa sig till vatten-djup svängningar, vilket gör dem perfekta för både kust och öppna inställningar vatten. De är också bra för vatten djupare än åtta meter och mjuka bottnar flod som inte kan hålla permanenta strukturer på plats, eftersom flytdockor erbjuder många alternativ för ankring, inklusive kablar, ramper och mobila rör, och kan anpassas till miljöförhållandena i område. Flytdockor har bara ett stort problem: de kan studsa runt och bli instabila på starkt föränderliga vatten, så de är inte rekommenderas i områden där höga vågor är vanliga. De behöver också en minsta vattendjup på tre meter för att få tillräckligt med förslag för att verkligen flyta.

På grund av eventuell påverkan på marina organismer och ekosystem kusten, från alla dockorna kräver bygglov utfärdats av både lokala myndigheter och fisk och djurliv avdelning. I särskilt känsliga områden kan ett tillstånd för flytdockor köra lätt i tusentals dollar. När ett tillstånd har erhållits, kan flytdockor sättas ihop från en färdig sats för ca $ 14 per kvadratfot. För att få en uppfattning om det totala priset, är det viktigt att komma ihåg att flytdockor bör vara minst 6 av 20 fot (1,8 av 6,1 meter) för att garantera stabilitet. En certifierad docka Builder kan hjälpa dig att hantera alla nödvändiga pappersarbetet och garantera en säker konstruktion, men du bör tänka på merkostnaden, som kan vara upp till det dubbla priset för gör-det-själv-typ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.