Vad är ett tåg?

Ett godståg är ett tåg som används för att transportera last, i motsats till passagerarna. Godståg består av minst en motor och en kedja av tågvagnar som är sammankopplade. Människor använder tåg för att transportera gods över hela världen, med kostnader för frakt med tåg är i allmänhet lägre än för flyg eller lastbil frakt. Men godståg är mindre flexibla för sjöfarten än lastbilar, flygplan och fartyg, eftersom de måste hålla sig till de regioner där spåren är tillgängliga för användning.

Folk har använt godståg i last ända sedan tåget uppfanns. Tåg har en rad fördelar när det gäller sjöfart last, till exempel förmågan att dra en mycket tung last med en förvånansvärt låg energianvändning. En enda kraftfull lok kan dra mycket långt tåg av vagnar, med några företag som använder flera lok i vad som är känt som ett lokomotiv hjälpa. Locomotive assist används för extremt långa godståg så att tåget har tillräckligt med ström för att komma över branta backar. Det finns ett antal sätt på vilket gods som kan förpackas på ett godståg. Klassiskt genomförde godståg gods i bulk i godsvagnar, vagnar, och denna teknik används fortfarande för vissa saker. Oftare är godståg lastat med transportbehållare. Containrar tillåter varor flyttas enkelt mellan fartyg, tåg och lastbilar utan behov av ompackning. Godstågen också har specialiserat bilar som kylskåp bilar för livsmedel, och specialbyggda hyllor för lastning bilar. I vissa nationer har järnvägar och företag lastbilstransporter komma med ett kreativt samarbete fraktmetod där lastbilar kör rakt upp på den platta bilar av ett godståg. Denna teknik, som kallas "trailer på platt bil" eller "piggybacking," kan vara till stor nytta. Det gör att åkarna att dra fördel av de höga hastigheter och effektivitet tågresor och samtidigt se till att varor kan nå sitt slut destinationer, även om slutet destinationer utom räckhåll för ett godståg.

Ökningen av biltransporter, sjöfart och flygande frakt har lett till att vissa järnvägar att ändra sina metoder för att göra affärer för att locka kunder. Många företag har stött containrar och piggybacking att göra det lättare för kunderna att kombinera sjöfart metoder och användningen av ofta schemalagda tåg också uppmanar sina kunder, genom att försäkra dem om att deras varor kommer att flyttas snabbt. Energieffektivitet med hjälp av ett godståg blev också ett försäljningsargument i början av 21: a århundradet, när många företag vill satsa på mer ekologiskt ansvarsfullt företagande, samt kostnader för bränsle började stiga radikalt, göra energieffektivitet vädjande billig liksom som miljövänlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.