Vad är ett ankare Light?

Ett ankare ljus är ett ljus visas av ett fartyg för ankar. Anchor ljus krävs enligt lag i många inställningar, och rekommenderas starkt i andra, eftersom de är en viktig del av säkerheten som används för att säkerställa att seglare är medvetna om lokaliseringen av båtar, och vet vad de båtar gör, även under dåliga synlighet. Många butiker som lager segling förnödenheter och utrustning bära ankare ljus, och sådana lampor är också typiskt installerade på fartyg och båtar när de tillverkas.

Ankaret ljus skall vara ljust vitt fungerar som en signal till andra båtar att båten ligger för ankar, och inte på gång. Det vita ljuset fungerar även som en varning att båten inte är i fara, det är helt enkelt stannat för närvarande. Lagarna kräver att ankaret ljus syns tydligt så att de kan ses över en lång sträcka, som kräver mycket ljus glödlampor och väl underhållen ljus som inte är tillåtet att bli smutsig, eftersom detta kan skymma sikten och färg.

Anchor ljus används för säkerheten i båten. Båtar som är på gång kan se ankarljus och justera deras väg, om nödvändigt, för att undvika en kollision. Detta är särskilt viktigt med stora båtar såsom tankfartyg, som ofta har svårt att se små båtar. Detta är också anledningen synlighet är viktig, eftersom en stor båt kan ta lång tid att ändra kurs för att undvika ett annat fartyg. I de områden där människor vanligtvis ankare och sova i sina båtar, kan dödsfall inträffa så ofta som varje år som en följd av att inte använda ankare ljus. I dessa regioner, kollisioner hända eftersom folk nonchalerar sin ankare ljus och innehavare av en båt kan drunkna eller skadas när deras båt sjunker eller skadas av en krasch. Det är därför många seglare rekommenderar att du använder ett ankare ljus även när det inte finns särskilda krav, eftersom man aldrig vet när en annan båt som kan gå av.

Använda en ankarljus är bara en bland flera marina belysning krav. Alla dessa krav är utformade för att universalize indikatorlamporna användas på båtar och fartyg, så att folk direkt förstår vad de betyder. Till exempel är babord och styrbord varselljus förblir förenliga så att folk kan se att ett fartyg närmar sig eller tillbakagång, och de kan tala om vilken riktning fartyget kommer från baserat på konfigurationen av lamporna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.